Türkiye Büyük Millet Meclisi 26. Dönem ilk Divan toplantısı Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığında yapıldı.

Toplantı sonrası, TBMM Başkanı İsmail Kahraman beraberinde AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve 26. Dönem Başkanlık Divanı üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti. 

TBMM Divan üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldiler.

Kahraman'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. 

Heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. 

Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kahraman, şunları kaydetti: 

"Yüce Atatürk; TBMM'nin 26. Dönem Başkanlık Divanı üyeleri ile ülkemizin emin ellerde olduğunu ifade etmek üzere huzurunuzdayız. TBMM Başkanlık Divanı olarak, devletimizi daha ileri hedeflere taşımak, millet olarak birlik ve beraberliğimizi koruyarak, geleceğimizi sağlam temeller üzerinde imar ve inşa etmek adına, gayretle çalışmaya devam ediyoruz. 

Devraldığımız emaneti sonsuza kadar yaşatmak, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, insan hak ve hürriyetlerini kökleştirmek, manevi ve milli değerlerimizi yüceltmek, huzur ve refahı yaygınlaştırmak hedeflerine sebatla yürüyeceğiz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, rahmetle niyaz ediyoruz." 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyaret için yarın KKTC’ye gidecek.