NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yıllardır gözleme dolma mantı yapıp satarak Üniversite öğrencilerine karşılıksız burs imkanı sağlayan ve ilimizdeki yardıma muhtaç ailelere yardım elini uzatan Yardımsevenler Derneğinin tencere yemeği açılımı ne yazık ki tutmadı.

Türkiye Yardımsevenler Derneği Nevşehir Şube Başkanı Fatma Bay, her hafta Salı günleri, bir hafta dolma mantı, diğer hafta ise gözleme yaparak satışa sundukları uygulamayı haftanın iki gününe yaymak istediklerini ancak uygulamanın başarılı olamadığını söyledi.

Bir yandan tencere yemeğinin dolma mantı ve gözlemedeki geliri bırakmadığını, diğer yandan ise 20’ye gönüllü bayanın haftanın iki günü bu etkinliğe katılabilmesinin güç olduğunu gördükleri için bu uygulamadan vazgeçtiklerini dile getiren Fatma Bay, “Nevşehir’deki yardımsever kurum ve Vatandaşlarımızın da destekleriyle düzenlediğimiz gözleme ve mantı günlerimizi haftada iki gün yapalım, tencere yemeği de yapalım istedik. Hatta denedik bunu da. Ancak tencere yemeği hem gözleme ve mantıdaki geliri bırakmadı, hem de gönüllü bayanlarımız haftada iki gün gelebilecek durumda değildi. O yüzden bu fikrimizden vazgeçtik. Bu yıl da gözleme ve mantı yapıp satarak Üniversitelerde okuyan öğrencilerimize burs imkanı sağlamaya ve ihtiyacı olan ailelerimize yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz” dedi.