Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı Ramazan Ayı Talimatını yayımladı.
Türkiye geneli tüm camilerde alınacak tedbirler doğrultusunda tüm camilerde imamlar teravih namazlarını 2 rekatta bir selam vermek şeklinde kıldıracaklar.
İşte Diyanet'in 2016 Ramazan ayı talimatı:
1. Namazlarda ta'dil-i erkana mutlaka riayet edilecek ve teravih namazları, "iki rekatta bir selam vermek suretiyle" kıldırılacaktır.
2. Sabah ezanlan Diyanet Takvimine göre her camide aynı anda imsak vaktinde okunacaktır.
3. Akşam ezanlanın vaktinde okunmasına özen gösterilecek ve camilerde akşam namazı kıldırılacaktır.
4. Her il ve ilçede imkanlar ölçüsünde en az bir camide hatimle teravih namazı kıldırılması sağlanacak ve bu camiler önceden cemaate duyurulacaktır.
5. İtikafa girmek isteyenlere temizlik ve cami adabIyla ilgili gerekli hassasiyetlere dikkat etmek şartıyla müftülükler tarafından belirlenecek camilerde izin verilebilecektir.
6. Camilerde mukabele programı hazırlanacak ve icrası takip edilecektir. Mukabele programlarında okunacak cüzlerin ihtiva ettigi önemli mesajlar mealen cemaate aktanlacaktır.
7. Müftülüklerce Kur'an ziyafeti programları düzenlenebilecektir. Bu programlar tertip edilirken bölgede görev yapan din gorevlileri tercih edilecek ve görevlilerin kendi camilerindeki hizmetlerinin aksatmamalarına özen gösterilecektir.

Dinihaberler.com