Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini neden tercih etmeleri gerektiğine dair bilgi verdi.

Tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, doğa ve tarihin bütünleştiği Kapadokya bölgesinde yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 17 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Üniversitemizde on üç binden fazla öğrenci bulunmakta, beş yüz elliden fazla akademik personel görev yapmaktadır.

Neden Nevşehir Hacı Bektaş Veli  Üniversitesi?
Çünkü Dünyada başka Kapadokya yok ve Nevşehir Kapadokya bölgesinin merkezi konumunda bulunan bir yer. Gerek akademik kadrosu gerek idari kadrosu olsun hep öğrencilerle iç içe ve yakından ilgilenen bir üniversite burası. Her geçen gün büyüyen ve uluslararası çapta anlaşmalara öğrenci hareketliliğini artıran bir üniversite burası.

 
Kapadokya Bölgesi

Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin mükemmel bir uyum içinde bütünleştiği Dünyanın en güzel yerlerinden biridir. “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelen Kapadokya'da, yüzyıllarca süren volkanik patlamalarla, lavlardan oluşan geniş bir plato oluşmuştur. Yöre, uluslararası örgütler nezdinde de değer görmüş, bölgede bulunan Göreme Milli Parkı 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınmıştır. Günümüzde Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya, her yıl dünyanın her yerinden gelen yüz binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kapadokya; Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı, Dünya Cross-Country Şampiyonası (Kapadokya Ralli), dağ ve doğa yürüyüşü, bisiklet turizmi, kamp ve karavan turizmi, atlı doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, balonla seyahat gibi çok çeşitli aktivite imkânlarına sahiptir.
Üniversitemiz

Tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, doğa ve tarihin bütünleştiği Kapadokya bölgesinde yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 17 Mayıs 2007 tarihinde kurulmuştur. Üniversitemizde on üç binden fazla öğrenci bulunmakta, beş yüz elliden fazla akademik personel görev yapmaktadır.
Erasmus

Üniversitemiz , Avrupa Birliği üyesi ve aday ülkelerdeki öğrenci ve personel değişimlerini sağlayan Erasmus Üniversite Beyannamesini almaya hak kazanmıştır. Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Engelli Öğrencilerimiz İçin İmkanlar

2015-2016 öğretim yılında üniversitemize kayıt yaptıracak ENGELLİ öğrencilere kayıt yaptırırken sağlanacak kolaylıklar şöyledir:

Öğrencilerimiz talep ettikleri taktirde kendilerine Nevşehir otobüs terminali ile üniversite arasındaki ulaşımlarını sağlamak üzere özel araç tahsis edilecektir. Destek için [email protected] ile irtibata geçilebilir.
Tel: 0 384 228 10 00

Engelli öğrencilerimizin üniversiteye uyumlarını kolaylaştıracak ve üniversitemizi tanımalarını sağlayacak oryantasyon çalışması yapılması düşünülmektedir.
Engelli öğrencilerimizin kayıt sırasında beklememeleri sağlanacak ve kendilerine öncelik tanınacaktır.
Üniversitemiz yerleşkesinde binaların engelli bireyler için erişlebilir hale getirilmesine dair çalışmalarımız devam etmektedir.

Barınma İmkanları

Nevşehir il merkezinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait toplam kapasitesi 1700 kişi olan kız yurtları ve 550 kişilik erkek öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Avanos ilçesinde de yine KYK’ya ait 246 kişilik kız ve 302 kişilik bir erkek öğrenci yurdu ile Ürgüp ilçesinde 167 kişilik kız yurdu bulunmaktadır.Ayrıca Nevşehir Merkezde şu anda yapımı devam etmekte olan 550 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdu yakın zamanda faaliyete geçecektir.Nevşehir merkezde ve üniversitenin meslek yüksekokullarının bulunduğu Ürgüp, Hacıbektaş, Gülşehir ile Avanos ilçelerinde çok sayıda özel kız ve erkek öğrenci yurtları ile apartlar mevcuttur. İl merkezindeki özel yurtların üniversiteye servis araçları mevcuttur. Üniversitenin, Ürgüp ilçesinde yer alan Uygulama Oteli, sevgili öğrencilerin ve velilerin hizmetine hazır durumdadır.

ADRES

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2000 Evler Mah. Zübeyde Hanım Cad. 50300 NEVŞEHİR
http://www.nevsehir.edu.tr/
Tel : 0 384 228 10 00
Faks : 0 384 228 10 04

----------------------------------------------------


FİBHABER.COM Kapadokya ve Nevşehir'in 10 yıldır en çok izlenen ilk haber sitesi...

2005'den Günümüze...

Tüm Dünyadaki Nevşehirlilerin ilk ve tek buluşma adresi www.fibhaber.com

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> İzinsiz alınamaz, alanlar hakkında hukuki işlemler yapılmaktadır.

http://www.fibhaber.com
Nevşehir Güncel Haberleri