NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Göre beldesinde belediyenin girişimleri ile termal su arayışları sürüyor. Termal su ihtiyaca cevap verecek düzeyde olmazsa belde de seracılık yapılması öngörülüyor.


Geçtiğimiz yıl Maden Tetkik Arama Enstitüsünün yaptığı sondaj çalışmaları sonrasında bu çalışmaların özel sektöre devredildiğini ve bir iş adamının konuyla yakından ilgilendiğini kaydeden Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, söz konusu iş adamının sondaj çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bu çalışmalar sonucunda termal suyun sıcaklığının tesis oluşturmak için yeterli olmaması durumunda belde de seracılığın geliştirilmesi için kullanılmasının planlandığını kaydeden Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, “Beldemizde tespit edilen ve MTA’nın özel sektöre devrettiği termal su sondaj çalışmaları sürüyor. Bir iş adamımız konuyla yakından ilgileniyor ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eğer bulunan termal suyun derecesi yeterli olmaz ise ikinci aşamada bu suyun beldemizde seracılığın yapılmasına yönelik kullanılmasını planlıyoruz. Bu çalışmaların 2015 yılında beldemiz için son derece yararlı bir sonuç ortaya çıkarmasını bekliyoruz. Bu konuda yapılan çalışmalara belediye olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.