Kurumumuza 15. Başvuru çağrı döneminde proje sunan ve incelemeleri tamamlanan başvuru sahipleri ile TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü binasında sözleşme imzalanmıştır.

Sözleşme imzalanan 12 projenin yatırım tutarı 15.817.510,61 TL olup bu yatırımlara sağlanacak hibe tutarı 9.245.964,68 TL’dir. Projelere yapım işleri, makine ekipman alımı, mimarlık mühendislik harcamalar ve danışmanlık ücretleri için % 50 ile 65 arasında hibe desteği sağlanacaktır. Bu projelerin 9 ay içerisinde tamamlanıp faaliyete geçmesi beklenmektedir.

Destek sağlanacak projelerin 4’ü süt hayvancılığı projesi (2’si büyükbaş süt hayvancılığı, 2’si ise küçükbaş süt hayvancılığı), 1’i taş işlemeciliği projesi, 7’si ise kırsal turizm projesi (6’sı pansiyon, 1’i ise restoran) dir.

Gerçekleştirilecek yatırımlar ile hayvancılık ve kırsal turizm alanında standartlar yükselecek, rekabet güçleri artacaktır. Yatırımların tamamlanması ile istihdam olanakları oluşacak ve böylelikle Nevşehir’in gelişimine katkı sağlanmış olacaktır.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü olarak sözleşme imzalanan projelerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz.