Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Murat Asiltürk, son bir ay içerisinde yapılan tanıtım toplantıları ile 3 bine yakın kişiye ulaştıklarını ifade etti.

Önümüzdeki günlerde çiftçilere yönelik tanıtım ve Proje hazırlama eğitimi toplantılarının süreceğini kaydeden Asiltürk, şu ana kadar yapılan tanıtım ve proje hazırlama eğitimi toplantılarında nokta atışı yapmaya özen gösterdiklerini, kırsal turizm alanında Göreme beldesinde yapılan toplantılarda turizm anlamında sunulabilecek projelerin masaya yatırıldığını söyledi.

Bu toplantıda alternatif kırsal turizm yatırımları konusunda kurumun destek kapsamına girebilecek konuların ele alındığını ve turizmcilerin bu konularda merak ettiklerini bire bir kendilerine yöneltme fırsatı elde ettiğini kaydeden Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Murat Asiltürk, yeni toprak üstü 10 bin metre küpe kadar soğuk hava deposunu hem inşaat hem de içerisinde aletlere göre destekleyeceklerini belirtti. 

Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü girişimcileri proje yapmaya çağırıyor.

TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, “Tarım ve kırsal kalkınmayı Destekleme için ülkemize ayrılan fonlar ülkemiz için kullanılmadığı takdirde AB’ye üye ve aday üye ülkelere geri gidecektir. Bu bağlamda yukarıdaki tedbir alanlarında, hali hazırdaki işletmesini modernize etmek isteyen veya yeni bir yatırım yapmak isteyen girişimci ruhlu vatandaşlarımıza tavsiyemiz;  TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü ile en kısa sürede irtibata geçmeleridir. Nevşehir İl Koordinatörlüğü olarak proje çağrısına çıktığımızda, ilk çağrıda olabildiğince çok proje kabul etmek istiyoruz. Çünkü fonları dağıtacak 42 il arasında fonların paylaşımı ile ilgili herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır. Dolayısıyla ilk çağrılarda İl Koordinatörlüğümüze verilen projelerin Kurum merkezince de onaylanıp yatırımın başlaması muhtemeldir. Fakat sonraki çağrılarda fon miktarı, diğer iller tarafından da kullanılan bütçe hesaba katıldığında azalacağı için projeler Kurum Merkezinde bazı kriterler dikkate alınmak suretiyle sıralamaya girecektir” dedi.