TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

ONBİRİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI YANLANDI

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 26 Ağustos 2013 tarihinde 11. Başvuru İlanına çıkmış bulunmaktadır. Başvurular 30.09.2013 tarihi saat 09.00’dan itibaren, Ülke genelinde yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak olup, başvuruların son teslim tarihi 31.10.2013, saat 21.00’dir. son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

 

PROGRAMIN KAYNAĞI

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonudur. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Bu çağrı ilanı için toplam 512.713.338,12 Avro bütçe belirlenmiştir.

 

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

Başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberleri (versiyon 3.2) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.

Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.

 

YATIRIM SÜRELERİ

On birinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri 2 taksiti geçmeyecek şekilde aşağıdaki gibi planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberlerinde yer almaktadır.

-Başvuru tek taksit olarak planlanmış ise; yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması toplamda 8 (sekiz) ayı geçmemelidir.

-Başvuru iki taksit olarak planlanmış ise; birinci taksitin yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması 6 (altı) ay içerisinde olmalıdır.

 

NEVŞEHİRDE ÖNCEKİ ÇAĞRI DÖNEMLERİNE AİT BİLGİLER

İlimizde 2013 yılında faaliyete başlayarak proje kabul eden TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğünce 9.  Çağrı Döneminde toplamda 13 adet proje başvurusu alınmış, 9 tanesi ile sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmesi imzalanan projelerin toplam yatırım tutarları 12.952.688,84-TL’dir. 10. Çağrı Döneminde ise 2 adet proje başvurusu alınmış olup, söz konusu proje sözleşmelerinin önümüzdeki hafta içerisinde imzalanması beklenmektedir.

 

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

NEVŞEHİR İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ ADRES VE TELEFON NUMARALARI

Kapucubaşı Mah. Atatürk Bul. No:105/1 Merkez / NEVŞEHİR

Tel:0384 212 50 00 Faks: 0384 212 10 03