Nevşehir Ticaret Borsası, Un sektörünü dünya pazarlarında tanıtmak ve sürdürülebilir pazar payını artırmak amacıyla organize ettiği ticaret heyetlerine Afrika pazarını da ekledi.

Nevşehir'e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Togo’lu iş adamlarından oluşan bir heyet, Nevşehir Ticaret Borsasına ziyarette bulunarak Yönetim Kuruluyla bir araya geldi. 

Nevşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Uğur Aydoğan’ın eşlik ettiği heyeti, Borsada Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş ile Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Üyeleri karşıladı.

Daha sonra Ticaret Borsası toplantı salonunda Togo'dan gelen 4 firma temsilcisi ile heyete katılan Nevşehir Ticaret Borsası firmaları arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Togo ile ilgili genel ve sosyo-ekonomik bilgiler alan Borsa Yönetim Kuruluna, konuk işadamları da kendi faaliyet alanları hakkında bilgiler verdi. 

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, "Un ihracaatına yönelik yeni kurulacak şirketin pazarlama çalışmaları Nevşehir Ticaret Borsasının desteğinde devam ediyor. Bu kapsamda yurt dışından bölgemize pazar bulma amacıyla davet edilen misafirlerimizin ziyaretleri gerçekleştirildi." dedi.

Başkan Salaş, Nevşehir Ticaret Borsası tarafından organize edilen un fabrikalarının atıl kapasitelerinin ihracaatla değerlendirilmesi amacıyla sürdürülen organizasyon çalışması kapsamında Afrika pazarındaki potansiyel tesbit edilip bu bölgeye profosyonelce dış ticaret uzmanı eşliğinde girişimlerde bulunulmuştu bugünki ziyaretle bu meyvalar toplanıldı bu ziyaretlerin önümüzdekli dönemlerde de artarak devam etmesini bekliyoruz. Amacımız iç piyasada sıkışsan firmalarımızın bir nefes alması planlanmaktadır dedi.

Borsa Başkanı Salaş, bu görüşmeler neticesinde
 öncelikli olarak ilk altı aylık dilimde 20 konteynır ihracaat yapılması hedeflenmektedir. Önümüzdeki günlerde Benin,Gana ,Bulgino Faso gibi diğer farklı Afrika ülkelerinden gelecek heyetlerle pazar arayışımız ve ikili ilişkilerle görüşmelerimiz devam edecektir dedi. 

TÜRKİYE, AFRİKA İLE İLİŞKİLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR...

Ülkemizin Afrika ile ilişkilere çok önem verdiğini anlatan Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Türkiye'nin birçok Afrika ülkesinde yeni büyükelçilikler ve konsolosluklar açtığını,Gerek Türkiye'den Afrika ülkelerine gerekse Afrika ülkelerinden Türkiye'ye gelmek isteyen işadamlarının kendi ülkelerindeki büyükelçilik ve konsolosluklarda vize işlemlerini tamamlayabildiklerini, Türk Hava Yolları'nın da bu kıtaya yönelik uçuş ağını genişlettiğini belirterek, "Zaman artık işbirliğini geliştirme zamanı. İşbirliğini geliştirmek için bu tür ziyaretler büyük öneme sahip" diye konuştu.

İkili ticari ilişkilerin geliştirilmesine dönük görüşmelerin de yapıldığı toplantı sonrası Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) bünyesinde faaliyetini sürdüren un ve tahıl analiz laboratuvarında incelemelerde bulunan Togo heyetine bilgiler verildi. 

Günün sonunda Togo’lu heyet ile ziyaret anısına fotoğraf çektirilmesiyle birlikte görüşme sona erdi.