TOKİ, 2013 yılı için yapılan 94 restorasyon kredisi başvurusunun tamamını krediye uygun buldu. İdare 25 ilde 94 kültür varlığının restorasyonu için 10 milyon lira kredi verecek. Tarihi evleri ve konaklarıyla ünlü Karabük'ün Safranbolu, Ankara'nın Beypazarı, Sakarya'nın Taraklı ilçelerindeki yapılar ile Nevşehir'in Ürgüp, Muğla'nın Marmaris, İzmir'in Bergama ve Foça, İstanbul'un Üsküdar, Çanakkale'nin Gelibolu ilçelerindeki kültürel varlıklar TOKİ'nın sağlayacağı kredi ile restore edilecek yapılar arasında bulunuyor.
TOKİ, ihmal edildiğinden dolayı yıpranan ya da yok olmaya yüz tutan tarihi değerlerimizi koruma altına almak amacıyla restorasyon kredisi sağlıyor. İdare, sivil mimari örneği, özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan, korunması gerekli tescilli taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için rekor miktarda kaynak ayırıyor. 2005 yılında "restorasyon kredisi" uygulaması başlatan TOKİ, bugüne kadar 464 kültür varlığına 38 milyon 232 ben lira kredi desteği verdi. Başlatılan restorasyon projelerinden 307'si tamamlanarak kültür değerlerimiz arasındaki yerini perçinledi.

-10 milyon lira kredi

TOKİ, 2013 yılı restorasyon kredisi başvurularını 8 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında kabul etti. İdareye bu kapsamda 94 başvuru yapıldı. Yapılan değerlendirme neticesinde başvuruların tamamı kredi için uygun bulundu. TOKİ bu eserlerin restorasyonu için toplam 10 milyon 91 bin lira kredisi sağlayacak.