Trafik cezası sorgulama işlemlerini yapmanız çok kolay hale geldi. İşte Bu işlemleri yapmak için online hizmetleri kullanmalısınız. Nasıl yapacağınızı öğrenmek için aşağıdaki haberimizi inceleyiniz.

 Gündelik hayatta aracımızla veya yaya olarak trafiğe çıkıyoruz. Ve trafik kuralları bağlayıcımız oluyor. Biz de bu kurallara gerektiği gibi uymamız gerekiyor. Aksi takdirde sorunlarla karşılaşabiliyoruz.  Trafik kurallarına uyulmadığı takdirde belli yaptırımlar gerçekleşebiliyor. İşte bu nokta da trafik cezanızın varlığından şüpheleniyorsanız trafik cezası sorgulama uygulamasını kullanabilirsiniz. Gelişen teknoloji ile Emniyet Teşkilatı, sokakları, anayolları, otobanları MOBESE ve Elektronik Denetleme Sistemi ile daha sağlıklı şekilde denetleyebilmektedir. 

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 
 
Gelişen bu denetleme sistemlerinin yanında trafik borcu sorgulama da internet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir.  Zaman açısından da oldukça verimli bir kolaylık sağlayan trafik ceza sorgulama işlemi, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şubesine başvuru yapma seçeneği yerine daha iyi bir tercih olarak gösterilebilir. Çünkü internet üzerinden yapacağınız trafik ceza sorgulama işlemi daha hızlı ve kolay sonuç almanızı sağlayacaktır. Bu yüzden size “internet üzerinden nasıl trafik ceza sorgulaması yapılır?”  sorusunu aşamalı şekliyle anlatacağız. Online olarak trafik ceza sorgulama işlemi yapabilmek için; 
 
Başlangıç olarak http://www.trafik.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından açılan sayfada sizi Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasına yönlendirecek olan “EGM Ana sayfa” sekmesine tıklamanız gerekmektedir. EGM Ana sayfasına giriş yaptıktan sonra “Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama” sekmesine tıklamalısınız. Açılan sayfa da sizden İsim, Soy İsim, T.C Kimlik Numarası ve Doğum Yılı şeklinde bazı bilgiler istenecektir. Bunları sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri olmalıdır. Hatasız bir sonuç için gerekli bilgiler doğru şekilde doldurulmalıdır. Gerekli bilgileri eksiksiz girdikten sonra “Doğrula” butonuna basılmalıdır. Sonrasında açılan sayfada ise çeşitli sorgulama alanları ile karşılaşacaksınız. Bunlar;  ‘Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulama' gibi. Hangisi hakkında sorgulama yapmak isterseniz onu seçip, trafik ceza sorgulama işleminize başlayabilirsiniz.
 
Trafik ceza ödemesi de trafik ceza sorgulamak gibi internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Vergi dairesi veznelerinden de yapabileceğiniz trafik cezası ödeme işlemini zamanın bu kadar önemli olduğu bir çağ da internet üzerinden kolaylıkla yapılabilir. Burada trafik cezası ödeme işlemlerini internet üzerinden nasıl kolaylıkla yapabileceğinizi anlatacağız. Öncelikle, www.intvd.gib.gov.tr adresinden İnternet Vergi Dairesi anasayfasına girmeniz gerekmektedir. Ardından sol altta bulunan ‘Motorlu Taşıtlar’ sekmesine tıklamalısınız. Motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme, kredi kartı ile ödeme bilgisi sorgulama, motorlu taşıtlar vergisi hesaplama ve kasko değerleri seçeneklerinden işlem yapacak olduğunuzu seçiniz. Sonrasında sizden istenilen bilgileri eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Eğer girdiğiniz bilgiler eksik olursa sonuç hatalı olacaktır. Gerekli bilgileri girdikten sonra tamam deyip işleminizi tamamlayabilirsiniz.