Trt Belgesel kanalında yayınlanacak Anadolu'nun mirası adlı belgeselin bazı sahneleri Ürgüp'te çekildi.

Kayserili başarılı yönetmen Alper Tunga Özdemir TRT Belgesel kanalında yayınlanacak Anadolu'da zaman adlı belgeselin çekimlerinin bir kısmını Ürgüp'te yaptı.

Nevşehirli Ziya IŞIKSAÇAN'ın 14 yıllık su özleminin anlatıldığı Anadolu'da Zaman programı TRT Belgesel'in yeni yayın döneminde ekrana yansıyacak.

TRT için bir çok başarılı işe imza atan Özdemir, Ürgüp Belediyesinde yapılan çekimler için Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a teşekkürlerini iletti.

 

Alper Tunga Özdemir:

Kayseri’de doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. 1990-92 yılları arasında Londra Üniversitesi Goldsmith’s College, İletişim Bölümü, Film Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Bu dönemde The Photographer ve Vita Nova adlı filmlerin senarist ve yönetmenliğini yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra, Halkevleri Belgeseli (TV8, 5 bölüm), Telif Hakları Spot Filmleri (TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile), “Bilim ve Yaşam” Programı (Haftalık Bilim Programı, TRT 2, 124 Bölüm) ve “Derin Kökler” (TRT, 135 bölüm) belgeseli gibi yapımlarda yönetmen olarak görev aldı.