Geçtiğimiz günlerde Kaymaklı İlkokulu'nun düzenlendeği aşure etkinliğine katılan Nevşehir'in Kaymaklı Beldesinde yaşayan yaşlı bir ninemizin Türk Silahlı Kuvvetlerine askerlerimize gönderilmek üzere parmağından çıkardığı altın yüzüğünü bağışlaması Çanakkale ruhunu bir kez daha ortaya koymuştu.

Kaymaklı İlkokul Müdürü Suat Uçar ve beraberindeki bir grup heyet bugün Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) sınırda terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonda Mehmetçiğe destek olmak için yüzüğünü bağışlayan Mihriye ninemizin evine giderek çok anlamlı bir zayerete imza attılar.

Kaymaklılı vatansever yaşlı teyzemizin bağışladığı yüzük merhum eşinden ona yadigar olarak kalan son hatıraydı.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Kaymaklı İlkokul Müdürü Suat Uçar açıklamasında; "Kaymaklı İlkokulu tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde Eşinden kalan son hatıra Nişan yüzüğünü Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan Mihriye teyzeyi bugün ziyaret ettik. Kaymaklı Tarım kredi Kooperatifi müdürümüz Resul Bey ve ve Müdür Yardımcısı Aysun Hanım kendilerine hediye verdiler .Okul aile birliği başkanım Bahattin abi ve kasabamız imamlarından Durmuş hocamla birlikte hepimiz teyzemizin ellerini öperek Hayır dualarını aldık. Allah kendisinden razı olsun." dedi.

Ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Mihriye nine, "Ben her gece dua ediyorum askerlerimize. Okul Müdürüne dedim al bu yüzüğü götür onlara ver. Ben ne yapacağım bu yaştan sonra yüzükle benim ne işim var. Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum görmek istiyorum. Bir kere keşke görsem yüzünü. Televizyonda görüp ağlıyorum, Allah ona da güç kuvvet versin" dedi. Mihriye nine, Umarız herkes elini taşın altına koyar ve hep beraber ülkemizi daha iyi yerlere taşırız.” ifadelerini kullandı.