Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) yıllık değerlendirme toplantısı, 23-24 Ekim'de Nevşehir'de gerçekleştirilecek.

TÜBA-GEBİP toplantısı 23-24 Ekim'de Nevşehir'de

Akademiden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBA-GEBİP kapsamında desteklenen üstün başarılı genç bilim insanlarının akademik çalışmalarını değerlendirmeyi amaçlayan geleneksel yıllık değerlendirme toplantısı, 23-24 Ekim'de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın konuşmalarıyla açılacak toplantı, TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı ve TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Reşat Apak'ın konuşmalarıyla devam edecek.

İkinci gün ise akademi üyeleri ve 34 GEBİP ödül sahibinin yer alacağı 4 eş zamanlı oturumdan oluşan değerlendirme toplantısı, mühendislik, fen, sosyal ve yaşam ve sağlık bilimleri alanlarında gerçekleştirilecek. Ödül sahibi genç bilim insanları kendi çalışma alanlarını tanıtacak ve son bir yılda yürüttükleri araştırmalara ilişkin sunum yapacak. Oturumlarda projelerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesiyle ilgili konular ele alınacak. Ardından genel değerlendirme oturumuna geçilecek.

- "GEBİP'le 373 bilim insanı desteklendi"

TÜBA'nın 2001'de başlattığı GEBİP, araştırıcılığı özendirmek ve gençleri bilim ve araştırma alanına yöneltmeyi hedefliyor. GEBİP ile Türkiye'nin araştırmalarıyla ön plana çıkmış genç bilim insanları ödüllendiriliyor ve araştırma etkinlikleri destekleniyor.

Her yıl başka bir üniversitenin katkılarıyla gerçekleşen GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantıları, ödül sahiplerinin güncel araştırmalarının sunumu ve tartışılması yanında, üstün başarılı genç bilim insanlarının kendi aralarındaki etkileşiminin ve akademi ile olan bağlarının güçlenmesine de hizmet ediyor.

GEBİP kapsamında, bugüne kadar 373 üstün başarılı genç bilim insanı desteklendi.