TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında düzenlenecek Lise ve Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılım konusunda öğretmenler bilgilendirildi.
Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürümüz Murat DEMİR, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin ÜNALAN, Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Oğuz DEMİRYÜREK, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan BIYIKLIOĞLU, ARGE Birimi okul yöneticileri ile öğretmenler katıldı. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Sebahattin ÜNALAN’ın katılımcıları bilgilendirdiği toplantının açılışında konuşma yapan Milli Eğitim Müdürümüz Murat DEMİR, TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” düzenleniyor. Yeni projeler üretmek ve bu tür bilimsel çalışmalara katkı sağlamalıyız. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Nevşehir’den 2014 yılında 35, 2015 yılında 66, 2016 yılında 77, 2017 yılında 73 ve 2018 yılında 93 başvuru yapılmıştır. Bilimsel gelişmeleri yakından takip eden ufku açık nesiller yetişmesine katkı sağlayan etkinliklerin başında yer alan TÜBİTAK programlarına katılımımız bu senede hem nicelik hem nitelik açısından artarak devam edecektir. Bilgi ve teknolojiyi üretmeyi, üreterek bilimsel gelişmeyi devam ettirmeyi amaçlayan eğitim sistemimiz bu tür programların desteği ile ufku ve vizyonu olan, bilimsel bir bakış açısına sahip bireylerin yetişmesine katkı sağlamıştır. Bu kapsamda Bakanlığımızın da desteğiyle Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerimizin ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması noktasında büyük bir titizlik gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Bu vesile ile bu toplantının düzenlenmesinde ilimize gelerek bizleri bilgilendiren TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sabahattin ÜNALAN’a, Doç.Dr. Oğuz DEMİRYÜREK’e ve bölge sekreterlerine teşekkür ederim. Ayrıca, şimdiye kadar bu projelerde görev alan yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyor önümüzdeki dönemde çok daha fazla proje üreteceğinize inanıyor, hepinize saygılar sunuyor, başarılar diliyorum.
TÜBİTAK Lise ve Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Sebahattin ÜNALAN sunumunun ardından öğretmenlerimizin sorularını cevaplandırdı. Projeler, Özgünlük ve Yaratıcılık, Kullanılan Bilimsel Yöntem, Tutarlılık ve Katkı, Yararlılık (Ekonomik, Sosyal, …), Uygulanabilirlik, Kaynak Taraması, Özümseme ve Hâkimiyet, Sonuç gibi ölçütlere göre değerlendiriliyor, dedi.