AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. Serhat Tuğral Sivil Toplum Faaliyetlerine Devam Ediyor.

 Ağırlıklı olarak ülke gündemini meşgul eden sosyal ve hukuki meselelerle ilgilenen, 8’i milletvekili 28 hukukçunun kurmuş olduğu Ankara merkezli Hukuk ve Değişim Derneği bu kez yaklaşan seçimlerin en önemli gündem maddesi olan Başkanlık Sistemi’ni masaya yatırdı.

Dernek tarafından “Türkiye’nin Yeni Ufku: Başkanlık Sistemi” başlık 21 dakikalık bir video hazırlandı. Hazırlanan bu çalışma, TBMM Başkanlığına ve Milletvekillerine, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Valiliklere, Kaymakamlıklara, Ak Parti’nin İl ve İlçe Başkanlıklarına, Ulusal ve Yerel Medyanın önemli temsilcilerine gönderildi

 

          Konu hakkında (www.fibhaber.com) Fib Haber’e açıklama yapan AK Parti Nevşehir Milletveklili Aday adayı Aynı zamanda derneğin kurucusu ve Genel Sekreteri Av. Serhat Tuğral şunları kaydetti:

 

          “Bilindiği üzere yaklaşmakta olan genel seçimlerin ana konusunu Yeni Anayasa Tartışmaları ve Başkanlık Sistemi oluşturmaktadır.

 

          Kurulduğu günden bu güne değin ülke gündemini oluşturan hukuksal konularda fikri çalışmalar yapan, çeşitli etkinliklerle kamuoyunu aydınlatmayı görev bilen derneğimiz bu konuda da bir çalışma yapmıştır.

 

          Bir yasal düzenlemenin toplumun tüm kesimlerinde serbestçe ve özgürce tartışılması demokratik toplum gereklerindendir. Ancak bunun sağlıklı yapılabilmesi için tartışmada herkesin anlayabileceği sade bir dilin kullanılması, teknik ayrıntılardan kaçınılması bir zorunluluktur. Bu çerçevede, toplumun tüm kesimlerince anlaşılacak bir dilde başkanlık sisteminin ne olup olmadığını anlatmaya çalıştık.

 

          Çalışmamız, “Türkiye’nin Yeni Ufku: Başkanlık Sistemi” başlığını taşımakta olup, başkanlık sistemi ile alakalı olarak kamuoyunda mevcut tartışmalara pozitif bir katkı sunma amacı taşımaktadır.

 

          Toplumumuzun refahına ve gelişmesine ufacık bir katkımız olur umudu ile çalışmamız ekte Nevşehir’in saygın medya kuruluşu Fib Haber’in bilgilerine sunulmaktadır” dedi.

İşte o video :

Çalışma ayrıca sosyal paylaşım sitesi olan Facebook, Twitter gibi kanallarda da yayımlandığı gibi video paylaşım sitesi olan Youtube üzerinden de paylaşıma açıldı. Videoya şuradan ulaşılabilir:  www.youtube.com/watch?v=h7rgJOALy8c