Alkan, mesajında, 24 Kasım'ın, hem toplumsal hem de bireysel geleceğin şekillenmesi açısından büyük bir anlam ifade ettiğini belirtti. Gelecek nesillerin mimarı, geleceğin teminatı olan öğretmenlerin, 
topluma yararlı bireyler yetiştirmek için büyük bir gayret gösterdiğini, iyi yetişmiş bireylerle de ülkenin çağdaş dünyada yerini almasında önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Alkan, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.
Alkan, "Güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum ve güçlü ülkenin var olması nitelikli bir eğitimle mümkündür. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Tarih boyunca büyük başarılara imza atan medeniyetlerin başarılarının temelinde eğitim yer almaktadır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi nitelikli insanlar olarak yetiştirmek görevini büyük fedakarlıklarla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarım” dedi.