Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı, yaptığı açıklamada, Türk Demokrasi tarihinin kara bir lekesi olarak da isimlendirilecek 15 Temmuz 2016 darbe girişimi karşısında Türk Milleti’nin kararlı ,inançlı şekilde  sokaklara inerek darbeye karşı tutumunu ortaya koyduğunu ifade etti.
Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) olarak darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inin çağrısıyla birlikte tüm yönetici ve üyelerle bu şanlı demokrasi nöbetine katıldıklarını ifade eden Ellialtı, Türk Milleti’nin bölünmez bütünlüğüne karşı girişilen bu hain saldırılara dün olduğu gibi bundan sonra da büyük bir kararlılık içerisinde gereken cevabı vereceklerini ifade etti. 
İkinci bir emre kadar yılmadan devam edeceklerini belirten Hüsamettin Ellialtı, “Şimdi bize düşen, aziz şehitlerimizin, gazilerimizin ve başkumandanımızın emanetlerini yere düşürmemektir. Dosta güç veren zalime veren zalime ve haine korku salan meydanlardaki itidalli, dik ve imanlı duruşumuzu Başkumandanımızdan gelecek ikinci bir emre kadar yılmadan, uyumadan ve yorulmadan devem ettireceğiz” dedi.