“28 ŞUBAT  gecesi Kapadokya kültür merkezinde beş vakfımızın da bize verdiği destekle gerçekleştirdiğimiz 1000 yıl sürmedi programımıza hem iştirak eden nevşehire hem de bize güvenen ve destek olan MEMUR SEN- İHH- ENDERUN EĞİTİM VAKFI- ENSAR VAKFI- İLİM YAYMA CEMİYETİ ne çok teşekkür ediyoruz. Gençliğe itimat eden büyüklerimizin beklentilerine layık olmaya gayret edeceğiz inşallah.” duygularını bu cümlelerle ifade eden KAMİL BALAK a ilave olarak hazırladıkları 1000 yıl sürmedi sinevizyon gösterimi hakkında konuşan medya tanıtım koordinatörü MUSTAFA KAYMAZ: ilk kez yapmış olmanın tereddüdü ve heyecanı hakimdi hepimizde. Ama elhamdülillah derdimiz heyecanımız ve bize olan güven ortaya böyle bir bereket çıkardı. Bize güvenen tüm vakıflarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Programın sunumu vazifesini üstlenen CEMAL KUTLAR:  haklı bir tereddüdümüz vardı. Hata yapabilirdik. Bir şeyler eksik gidebilirdi. Ama elhamdülillah tüm birimlerimizle müthiş bir çalışma ortaya koyduk. Tabi bize güvenen vakıflarımızın desteği ve güveni her şeye değer. Yenilerine hazırlanmalı Nevşehir. Çünkü boyumuzdan büyük işlere kalkışmaya devam edeceğiz.”

 

Teşkilat koordinatörü Mehmet berat TURAL:  biz bu yürüyüşü büyüklerimize teklif ettiğimizde yanınızdayız dediler. Besmele çektiğimizde tabi olarak tereddütlerimiz vardı. Yapacağımız iş başkalarının da umudu olsun istedik. Bu sebepten ihh başkanı baki öncel hocamıza hem destek hem de iyilik standı fikrimizi açtığımızda bu nasıl soru tabiî ki sizinleyiz dediler. Ve bize her türlü desteği veren MEMUR SEN- ENSAR VAKFI- İLİM YAYMA CEMİYETİ- ENDERUN EĞİTİM VAKFI oradayız ve üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız dediler. Bu güven bize yeterli geldi. 28 şubatı unutturmayacağız. Bize ait ve bize rağmen bize karşı ne kadar tarih varsa unutmayacağız unutturmayacağız. Umut olacağız. Direnç olacağız. Daha büyük besmelelere bismillah…”

 

Üniversite ilahiyat sorumlumuz Muhammed ABDULLAH YILMAZ: benim sahadaki ilk tecrübemdi. Yasin abimin yaşadığı kaza moralimizi bozdu ama mevziimizi terk etmedik etmeyeceğiz. Daha güzel işler için daha fazla çalışacağız inşallah.

 

Ve Yasin SAYKILI… programın hazırlanması esnasında bir kaza geçirdi. Yüreğimizin bir tarafı hastaneden müşahede odasında bir tarafı salonda iyi bir program çıkarmakla meşguldü. Bir taraf sızladı bir taraf duada…

 

Programda neler vardı?

Kapadokya kültür merkezinin giriş salonunda döneme ait gazete manşetlerinden sergi vardı.

İhh tarafından suriyeye somun afrikaya Mushaf iyilik standı açıldı.

İmam hatip öğrencisi abdussamed Kuranı kerim ile başlattı programı.

Tügva Nevşehir başkanı kamil balak misafirleri ve zor zamanlara rağmen kıyamda olanları selamladı.

1000 yıl sürmedi sinevizyon gösterimi yapıldı.

Teşkilat koordinatörü Mehmet berat TURAL 1000 yıl ne demek bu insanların bizimle derdi ne? Bizim hedefimiz ve derdimiz ne olmalı sorularına cevap aradı.

Emekli asker Mehmet Arslan döneme ait askeriye anılarını paylaştı bizimle.

Dönemin çiçeği burnunda öğretmeni Bekir güneş mağduriyet ve haksızlığın sınırlarını paylaştı.

Ve beklenen….

Ezgileriyle büyüdüğümüz grup genç çıktı sahneye. Şarkılarımızı söyledik… Haykırdık sevdamızı. Ve bir gün bu dünya gül bahçesine dönecek. Bunu böylece bilin ve unutmayın... dedik.

Belediye başkan yardımcımız Oktay Bey sanatçılarımıza hediyelerini takdim etti.

Sevindik dualaştık… Vedalaştık.

Herkese çok teşekkür ediyor ve…

Yeniden bismillah…