NEVŞEHİR(MHA) Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü binasının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak. Binanın 2014 yılında tamamlanarak hizmete vermeye başlaması hedefleniyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak olan binanın ihale aşamasına geldiği belirtilirken, 8 kat olması kararlaştırılan TÜİK Binasının içerisinde sosyal donatılar da yer alacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürü

Üzeyir Karakuş, 10 bin metre kare kapalı alan üzerine kurulacak olan yeni hizmet binasında Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğünün yanı sıra Türkiye bilgi işlem yedekleme merkezinin de yer alacağını belirtti.

Nevşehir Belediyesinin tahsis ettiği Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kompleksinin hemen önündeki alan üzerine inşa edilecek olan Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü hizmet binasının içerisinde eğitim ve konferans salonlarının yanı sıra hizmetin daha iyi fiziki şartlarda yürütülmesine elverişli alanlarında bulunacağını söyleyen TÜİK Bölge Müdürü Karakuş, 2014 yılında tamamlanarak hizmete açılacak olan binanın proje aşamasının tamamlandığını ve en kısa zamanda da ihaleye çıkarılacağını dile getirdi.