Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 3 Haziran 2015 tarihli ve 69/282 sayılı kararı ile 20 Ekim 2015 tarihi, ikinci Dünya İstatistik Günü olarak resmen tayin edilmiş ve bu yılın teması “Daha İyi Veri, Daha İyi Yaşam” olarak belirlenmiştir. Ayrıca her beş yılda bir, 20 Ekim gününün “Dünya İstatistik Günü” olarak kutlanması karara bağlanmıştır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu; ilki 20 Ekim 2010 tarihinde, 130 ülkede gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya İstatistik Günü’nün, bu yıl da uygun şekilde kutlanması için üye ülkelere çağrıda bulunmuştur. Bu amaçla Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü de bu anlamlı güne dair çeşitli organizasyonlar gerçekleştirmiştir. “20 Ekim Dünya İstatistik Günü”  organizasyonunun ilkini, TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ, Şube Müdürü Muammer KUBALOĞLU, Matematikçi M. Fatih TEMUÇİN, Sosyolog M. Meriç ÖZEN ve V.H.K.İ Onur HAYDAR 19/10/2015 tarihinde Acıgöl Topaç Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya gelerek gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen “İstatistiklerle Çocuk” etkinliği ile Sosyolog M. Meriç ÖZEN tarafından TÜİK hakkında genel bir bilgi verilerek çocuklara yönelik yapılmış olan istatistiklere değinilmiş ve sunum sonunda TÜİK Çocuk bölümü tanıtılarak etkinlik sonlandırılmıştır.
        

Ayrıca Bölge Müdürlüğümüz tarafından devredilen bilgisayarlar ile okulumuzda Bilgisayar Sınıfı’nın kurulmasına vesile olunmuştur.
 
***


20/10/2015 tarihinde TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen programda ise kurumda 10 ve üzeri hizmet yılını tamamlamış olan personele Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ tarafından teşekkür belgeleri verilmiş ardından Nevşehir Hacı Bektaşî Veli Üniversitesi Tarih Bölümünden Doç. Dr. Ali KOZAN tarafından  “İstatistik Tarihi ve İslam Tarihi Dönemi Nüfus Sayımı” konulu sunum yapılmıştır. 


***

21/10/2015 tarihinde ise TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ ve beraberindeki heyet, okul ziyaretlerinin ikincisini Sulusaray İlkokulu 3. ve 4. Sınıf öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya gelerek gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen “İstatistiklerle Çocuk” etkinliğinden sonra fotoğraf çekimleri yapılarak etkinlik sonlandırılmıştır.

***

21/10/2015 tarihinde gerçekleştirilen bir diğer ziyaret ise Nevşehir Hacı Bektaşî Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerine olmuştur. “Daha iyi veri, Daha iyi Yaşam” temasıyla yapılan buluşmada İstatistikçi Gaye MAT ÇELİK ve Matematikçi M. Fatih TEMUÇİN tarafından TÜİK tanıtımı ve veri tabanına ulaşım ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılmıştır.