NSMMM Odası Meslekte Değişim Grubu Başkan Adayı Durmuş TÜMAY:"Güçlü Kadromuzla Meslektaşlarımızın Oylarına Talibiz" dedi.

NSMMM Odası Meslekte Değişim Grubu Başkan Adayı Durmuş TÜMAY daha sonra yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

NSMMM Odası Genel seçimleri 21-22 Mayıs  2016 da, çoğunluk sağlanamazsa 28-29 Mayıs 2016 tarihinde yapılacaktır. Meslekte Değişim Grubu olarak Yapılacak seçimlerde Tecrübeli ve Mesleğimize, Meslektaşımıza ve Şehrimize  katkı sağlayacak SMMM/BD  arkadaşlarımızla,  çalışmak için bir yola çıktık. Kazanan Mesleğimiz, Meslektaşımız ve Şehrimiz olacaktır.  
Mesleğimizin sorunları her geçen gün artmaktadır. Meslektaşlarımız,   neredeyse  her gün, üst üste eklenen  iş yükü karşısında hiç bir meslekte olmayan iş yükü ile çalışmaktadırlar. Sorunların zaten içindeyiz,  Tüm Meslektaşlarımızı kucaklayan,  “Ayrıştırıcı değil   Birleştirici”,  sorunlarımızın  çözümün de , Kurumlar arası ilişkiye önem veren,  Üyelerimizin arkasında duran, dinamik ve eğitime önem veren,  “Etkin Oda, Güçlü Meslektaş”  yönetim  anlayışımız   ile   göreve talibiz.
Projelerimiz ile Göreve talibiz. Yapmak istediğimiz bazı Projelerimizi şöyle sıralayabiliriz.
  • Meslek  Odalarımız  ve Nevşehir Hacıbektaş  Üniversitemiz  ile   İş ve Çalışma hayatı ve ile ilgili Projeler yapmak ve uygulamak,
  • Değişen İş hayatının iyice  keskinleşmeye başladığı kuralları karşısında, artık eski yönetim anlayışı ile Ticari  işler yürütülememektedir.  Bizler her zaman müşterimiz dediğimiz,  Esnafımızın ve Tüccarımızın  en yakın dostu ve destekçisiyiz. Bunu bir adım ileri götürerek Meslek Odalarımız  ve Üniversitemizi de yanımıza alarak,  Yeni işe başlayan yada başlayacak,  Vergi mükelleflerin, Evrak ve belge düzeni konusunda SMMM arkadaşlarımızca verilecek eğitimlerle daha bilinçli hale gelmelerini  istiyoruz.
  • Kadın Meslektaşlarımıza önem veriyoruz,  Onların daha da etkin olmaları için,  Odamıza kayıtlı Kadın meslektaşlarımız la  Kadın komisyonunu kuracağız.
  • Eğitim bizim için olmazsa olmazlarımızdandır. Bunun bilincinde olduğuz için Meslektaş  Eğitimine  azami ağırlık vereceğiz.
  • Yayınlanan yönetmelik, yasa, tebliğler,  kurulacak Mevzuat Komisyonunun onayından  geçerek  kısa ve öz bir biçime getirilip,  Meslektaşlarımızı  Mevzuat karmaşasından  uzak tutarak, Üyelerimizin  Mailine ve  telefonuna sesli mesaj olarak  gönderilecek,
  • Sosyal  etkinlikler  arttılacak,  böylece üyelerimizin  birbirlerini daha iyi tanımaları ve kaynaşmaları sağlanacak, Mesleğin yoğunluğundan azda olsa rahatlamaları sağlanacak,
  • Bağımlı çalışan meslektaşlarımız için kendilerinin  de katılacağı  “BAĞIMLI - BAĞIMSIZ HEPİMİZ SMMM”  yiz Çalıştayı  düzenlenecek, sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak ve ilgili yerlere götürmek için raporlanıp çözümü takip edilecek,
  • Mesleğimizi bizden sonra devralacak ve yürütecek Stajyerlerimizi önemsiyoruz.  Kurulacak Staj Komisyonu ile  sorunlarının çözümü ve Staj yeri bulma konularında yol gösterilecektir.
  • Mesleğimiz bir çok alanla iç içe girmiştir. Meslektaşlarımızın ilgili ve  daha çok bilgili  olduğu alanlarda Uzmanlaşmaları için Akademik  Uzmanlaşma  çalışmaları  başlatılacak,  Bağımsız  Denetim alanında Pratik ve Uygulamalaya  dönük  eğitim çalışmaları yapılacaktır,
  • Forum, Sempozyum, Panel v.s. yurt içi ve yurt dışı eğitim ve etkinlikleri Meslektaşlarımıza duyurma da azami  özen gösterilecek,  Meslektaşlarımızın bu etkinliklere katılmaları teşvik edilecek,  Etkinlikler birkaç kişinin gittiği ve bilgilerin kendilerinde kaldığı anlayıştan çıkartılarak, çoğunluğun katılması sağlanacak,   etkinliklere katılamamış Meslektaşlarımıza geri dönüş  bilgilendirmeleri,  toplantı yada mail yolu ile  yapılacaktır.
  • Etik kurallar ve Mesleki etik konularında eğitim çalışmaları yapılacaktır.
  • Mayıs ayı sonunda yapılacak olan NSMMM Odası Genel Kurul Seçimleri’nde  Meslekte Değişim Grubu adına Tüm Meslektaşlarımızın oylarına talibiz. Genel Kurula katılmalarını ve Meslekte Değişim Grubu’na oy vermelerini bekliyoruz.
Nevşehir’de  Şimdi  Mesleğimiz için birleşme zamanıdır, Çözüme ortak olmak zamanıdır. Mesleğimize sahip çıkma zamanıdır.
 
                                                                                                  
Durmuş TÜMAY
NSMMM Odası
Meslekte Değişim Grubu Başkan Adayı