Tunus Kalkınma Bakanlığı ve Bölgesel Kalkınma Ajansları yetkililerinden oluşan bir grup bir dizi inceleme için Türkiye’ye geldi.
 
Grup ilk olarak Ankara’da Kalkınma Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı’nı ziyaret ederek temaslarda bulundu.
 
27 Nisan Çarşamba günü Nevşehir’e gelen Tunuslu Grup, burada ilk olarak Ahiler Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında gruba yönelik Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kapadokya tanıtımını içeren bir sunum gerçekleştirildi. Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Melike Aygün Çakıroğlu ve Nevşehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Bekir Varol’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda karşılıklı işbirliği konusunda fikir birliğine varıldı.
 
Ajans Binasındaki toplantının ardından Tunuslu Grup Kapadokya’yı gezerek doğal ve tarihi güzellikleri görme şansı yakaladı.
 
Tunuslu Kalkınma Uzmanları yarın ise, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından geçtiğimiz yıllarda uygulanan Mali Destek Programlarından bazı projeleri yerinde gezerek ziyaret edecekler. Grubunun ziyaret edeceği projeler; “210 Kwh Güneş Paneli Sistemi”, “Kapadokya Turizm Çeşitliliğini Artırma ve Yerel Sanatı Tanıtım Projesi”, “Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisinde Güneş Pillerinden Elektrik Üretimi Projesi”, “Oms Üretimi ile Dünyayı Ayağa Kaldıracak” ve “Avanos Yeraltı Çömlek ve Seramik Müzesi Projesi” olacak.
 
Grubun Türkiye temasları proje ziyaretlerinin ardından sona erecek.