NEVŞEHİR AYAĞA KALKTI...

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve kaya kiliseleri,kız ve erkek manastırları ile her yıl 1 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği 
Göreme beldesinde bir vadide yürüyüş yapan iki Japon, henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerin saldırısına uğraması sonucu bir turistin hayatına kaybetmesi diğerinin ise yaralanmasına Nevşehir Kapadokya Bölgesinden büyük tepki geldi.

Neşe Tour İşletme Sahibi Göremeli Turizmci Ahmet Güney FİB Haber merkezine yaptığı açıklamasında Bunu yapanlar insan olamaza diyerek saldırıyı yapanları kınadı.

Bölge ve ülke turizmine balta vuracak bu olayı yapanları kınadığıı ifade eden Güney ,Ülkemizve Kapadokya Bölgemiz adına yapılan Milyonlarca Dolarlık tanıtım çalışmaları bu tür elim olaylar sonrasında heba oluyor olması Türk insanını yanlış tanınması biz bölge turizmcilerini oldukça rahatsız ettiği gibi derinden üzmüştür. Biran önce Bu çirkin insanlık dışı olayı gerçekleştiren kişi yada kişilerin bulunarak adalete teslim edilmesi ve cezalarını çekmesini bekliyoruz dedi.

Bunun yanında İki japon turiste yapılan bıçaklı saldırı olayı Nevşehir ve Kapadokya da bütün vatandaşlardan büyük tepki topluyor...Dünya barış kenti Kapadokya da bu olayın yaşanması İnsanlık adına yapılmış en iğrenç bir olaydır denilerek olayın bir an önce açığa kavuşturularak faillerinin yakalanmasını bekliyoruz dediler.