Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Etkinlik ve Organizasyon Komitesi, ‘Giysi Bağış Kampanyası’ ile toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.   

İlk Yardımlar Köy Okullarına

Eğitim gören dar gelirli öğrencilere yardım ve yardımseverler ile ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü kurarak toplumsal dayanışma bilincini geliştirme amacıyla başlatılan kampanyada toplanan giysi yardımlarının ilki, iki farklı köy okulunda eğitim gören çocuklara ulaştırıldı.

Turizm Fakültesi Etkinlik ve Organizasyon Komitesinde görev alan Bünyamin Çerçi ve Arş. Gör.  Cenk Birinci nezaretindeki gönüllüler, Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Ağıllı İlköğretim Okulu ile merkeze bağlı Çiftlik 100. Yıl İlk ve Ortaokulunu ziyaret etti.

140 öğrencinin eğitim gördüğü Ağıllı İlköğretim Okulu Müdürü Adem Çeltik ve 110 öğrencinin eğitim gördüğü Çiftlik 100. Yıl İlk ve Ortaokulu Müdürü Rıza Çiftçibaşı ve okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen üniversitenin görevlileri, okul ve köyler hakkında kendilerinden bilgi aldı.

Görevliler daha sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım paketlerini eğitim gören çocuklara ulaştırılması adına okul yetkililerine teslim etti.

Kampanya Devam Ediyor

‘Giysi Bağış Kampanyası’na beklenin üzerinde destek olduğunu belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, bağış kampanyasının sürdüğünü ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına yönelik çalışmaların da devam ettiğini söyledi.