39'uncu Turizm Haftası, Nevşehir'de düzenlenen törenle başladı.

Turizm konusundaki çalışmaların dile getirilmesi ve ülke genelindeki turizm hareketliliğinin daha da etkin hale getirilmesi amacına dönük olarak bu yıl 39. Su gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamaları başladı.22 Nisan tarihinde sona erecek etkinlikler kapsamında turizm çerçeveli bir dizi proğram düzenlenecek.

Nevşehir’de Turizm Haftası’nın başlaması nedeniyle ilk tören Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlendi.Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın yanı sıra, Nevşehir’de faaliyette bulunan turizm sektörünün temsilcilerinin görev aldığı birlik, oda ve derneklerin yöneticilerince Atatürk Anıtına çelenk sunmaları ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile buradaki tören sona erdi.

Turizm Haftası kutlamaları daha sonra Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Seçen, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu’ nun yanı sıra daire müdürleri ile çok sayıda öğrencinin katıldığı törenin açılışında konuşan Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Türkiye’nin ABD, İspanya, Fransa, Çin ve İtalya’dan sonra dünya genelinde en çok turist çeken ülke olarak 6. Sıraya ulaştığını belirterek, bu aşamanın daha da ileri düzeylere götürülmesinin ,Türkiye’deki turizmin gelişmesi adına oldukça önem taşıdığını belirtti.

Dinler şöyle konuştu; “Her sene büyümekte olan ve her geçen gün önemi artan, Türkiye’nin lokomotif sektörü olan Turizmin diğer sektörlerden ayıran en önemli özellik, bu sektörün hizmet sektörü oluşudur. Bu sektörün olmazsa olmazı olan “kaliteye” ulaşmanın tek yolu da insan gücünden geçmektedir. Ekonomiye katkısı olan diğer sektörlerin hiçbirisinde, turizm sektöründe olduğu kadar insanlarla ya da bireylerle doğrudan doğruya ilişkiyi göremezsiniz. Turizmde arzı da talebi de oluşturan bireylerdir. Bireysel faaliyetler ve bireylerin hareketleri bir taraftan talebi hazırlarken, talebe yanıt verebilecek duruma getiren de yine bireyler olmaktadır.”

Nevşehir  Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici’de , turizmin Türkiye’ye sağladığı önemli döviz girdileri ve yaşattığı istihdam imkanları ile kendi içerisinde 60 a yakın hizmet alanı oluşturduğunu belirterek, özellikle 1980’li yıllardan sonra devletin turizm alanında sağladığı teşvik ve desteklerin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım ve alt yapı çalışmalarına sağladığı katkılarla turizm geliri ve turist sayısında da ciddi artışlar yaşandığını ifade etti.

Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Türk Halk Müziği konseri ilgiyle izlendi.

Nevşehir’de Turizm Haftası kutlamaları kapsamında ev hanımları arasında bir de yemek yarışması düzenlendi.Yarışmada dereceye girenlere belge ve ödülleri daha sonra takdim edildi.