Bugün Antalya da düzenlenen Belediyeler Birliği Toplantısında 2000 altında nüfusa sahip olarak düşmesi beklenilen Belediyeler içerisinde turizm kapsamında kalanlar için umutlu bekleyiş sürüyor.

Antalya da şuna devam eden Belediyeler Birligi Toplantisi devam ediyor . Toplantıya Nevsehir den Düşen belediyeler içerisinde yer alan Mustafapaşa,Karacaşar Basdere Gümüşkent Sarilar Mahmatlar Abusağı Kalecik Topakli Karasenir Ovaören  Belediye Baskanlari da katildi.

 İçişleri Bakanlığı mahalli idareler Genel Muduru Suleyman Elvan toplantida önemli aciklamalar yapti.

Dusen belediyeler icerisinde turizim kapsamindaki belediyelerin hale gorusuldugu Anayasa Mahkemesi  2008 de cikan karari dikkate alip alinmadigini ve gerekceli savunmayi istedigini anlatti.

Bu duruma gore  turizm kapsamindaki beldeler için ümitli bekleyişin sürdüğü ifade ediliyor.

Bu konuda Turizm kapsamında yer alan Belediye Başkanları konu hakkında hem hukuki mücadelelerini sürdürürülerken bir taraftan da  mücadelelerini yapmis oldukları konuşmalar ile de dile getirdiler.

 

Basdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman,Mustafapasa Belediye Başkanı  Levent Ak ve Karacasar Belediye Başkanı Muammer Akcan kasabalarının turizm kapsamında olduğunu bu açıdan kasabalarının düşmememsi için gerekli bütün çabayı gösteriyoruz ve süreçten ümitliyiz açıklamalarında bulundular…