Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi, Ankara Üniversitesi ve Adli Bilimciler Derneği iş birliği ile 3-5 Nisan 2015 tarihleri arasında ‘Turizm, Sağlık ve Hukuk Sempozyumu’ düzenlendi. 

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altı Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma; Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, Kosova Anayasa Mahkemesi Üyesi Dr. Altay Suroy,  Uluer Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sami Uluer,  turizm, sağlık, hukuk ve basın temsilcileri,  Ankara Üniversitesi ile üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını Üniversitemiz  Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan’ın yaptığı sempozyumda, Uluer Grup Yönetim Kurulu Üyesi  Avukat Mahmut Sami Uluer, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak ve Kosova Anayasa Mahkemesi Üyesi Dr. Altay Suroy birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma destek veren Uluer Grup Yönetim Kurulu üyesi Avukat Mahmut Sami Uluer ve Dedeman Cappadocia Hotel and Convention Center Genel Müdürü Gündüz Yeşil’e Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı’nın “Ölüme Felsefi Bakışlar” sunumu ile oturum açılışının gerçekleştirildiği sempozyumda; Turizm Ceza Hukuku, Uluslararası Turizm Hukuku, Turizmde Gıda Güvenliği, Termal Turizm İşletmelerinde Hizmet Standartları, Diş Sağlığı Turizmi, Turizm Antropolojisi, Turizm ve Sivil Toplum, Yolcuların Getirdiği Eşyalardan Dolayı Otel İşletmecisinin Sorumluluğu, Turistlere Yönelik Cinsel Saldırılar ve Hukuki Durum, Turizm Bölgelerinde Halk Sağlığı ve Hijyen, Nitelikli Otellerin Belgelendirilmesinde Davranışsal Kalite Sorunları: Karşılaştırmalı Bir Mevzuat İncelemesi, Turizm İşletmelerinde Mobbing Sorunları: Sorunun Sağlık ve Hukuk Açısından İncelenmesi, Turist Psikolojisi, Turizm ve Biyogüvenlik, Destinasyon Karşıtlığına Neden Olan Hukuki Suçlar Üzerine Bir İnceleme, Turizm, Rekreasyon ve Sağlık Amacıyla Kapadokya Bölgesi’nde Jeotermal Enerji Kaynaklarının Kullanımı, Yabancıların Mağdur ve Sanık Olmaları Durumunda Soruşturma gibi konularda bildiriler sunuldu.

Türkiye’de ilk kez Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından ‘Turizm, Sağlık ve Hukuk Sempozyumu’ adı altında gerçekleştirilen sempozyumda, turizm, sağlık ve hukuk alanında konusunda uzman akademisyenler bir araya geldi. Her üç disiplini kesiştiren konu ve sorunların tartışıldığı sempozyum dinleyiciler tarafından ilgi ile izlendi.