Tamda turizm sezonun ortasında başlatılan ve ağır adımlarla ilerleyen Uçhisar- Göreme Yolu için vatandaşlar tepkili .
Bu yol Turizmciler için Cefa mı Sefa mı !

Nevşehir’de Mayıs ayı itibarıyla başlayan Uçhisar-Göreme arası sıcak asfalt çalışmaları halen bitmedi.

İlk olarak üç ay sonunda sıcak asfaltın biteceği konusunda ihaleye çıkartılan yol ne yazık ki halen sona ermedi.

3 ayı geçkin süredir yapımına devam edilen yol çalışmalarının her geçen gün uzaması ise bölge turizmcilerini adeta isyan ettiriyor.

Nitekim aradan geçen 3 aylık zaman diliminde yol çalışmaları karşısında bu yıl turizmden bekledikleri kadar faydalanamayan turizmciler bizim bugüne kadar ki olan zararımız kim karşılayacak diye serzenişte bulunmaya devam ediyor.

Bugün itibarıyla ise Uçhisar- Göreme yolunun trafiğe kapatılması ise bölge turizmine adeta balta vurdu.

Vatandaşın tepkileri halen devam ederken şimdiler de ise bölge turizmcisi kara kara sezonun sona ermesini bekliyor.

Tepkili Vatandaşlar Bu mevsimde Göreme yolu tamamen kapanmış durumda, bunu yapan, yaptıran Turizm sezonunun ne zaman olduğunu hiç bilmeyen birisi demekki. Madem yapcaksınız bu işi Haziranda yap bari Haziran ayında Kapadokya'da turizm az olur. Bilmiyorsan bilen birisine sor. Sonra bu ülkeden gelişme bekliyoruz, daha çok bekleriz şeklinde eleştiri getiriyorlar.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan ise bölge turizmcilerinin haklı isyanı karşısında ise kamu oyuna açıklama yapmaktan kaçması ise tepkileri giderek artıyor.

Nitekim Özel İdare Genel Sekreteri Cihan bölge turizmcilerine yolun neden henüz bitirilmediği ve neden bu kadar uzadığı konusunda da açıklama yapmaktan kaçtığı gözlemleniyor. 

Şimdi bizde FİB Haber Merkezi olarak soruyoruz :

Bu yol ve bu dert ne zaman bitecek ?