Nevşehir´in çıkışı Uçhisar'dan Göreme´nin çıkışına kadar olan 8,5 km´lik yolun yapım çalışmaları sürerken bölge turizmcileri bu yolun ne zaman tamamlanacağını merak ediyor. 

Uçhisar-Göreme Yolunda Asfalt Çalışması ne zaman bitecek  ?

Turizm sezonunda Kapadokya nın kalbi Göreme ve Uçhisar'lı turizmcilerimiz bir an önce yolun tamamlanmasını beklediklerini ifade ediyorlar.

Bölge turizmcilerinin bu yolun bir an önce bitmesi için zaman zaman milletvekillerini arayarak ricada bulunduklarını belirttiler.

Turizmciler yolun biran önce bitirilmesini istiyorlar. 

Asfalt çalışmalarının devam ettiği yolun Bölge turizmi açısından büyük önem arz ettiğini belirten Göreme Turizm Geliştirme kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz da www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında, Kapadokya'nın girişi kapısı olan bu yolun turistler açısından büyük sıkıntı yaşattığını ifade ederek, gerek Bölgeye gelen yerli ve yabancıların doya doya seyrederek bölgeye doyacağı muhteşem bir temaşa alanı olduğunu fakat ne yazıkki henüz yolun tamamlanmadığı için bu güzellikleri bölgemize gelen turistlere gösteremediğimizden dolayı yakındı.

Yolun bir an önce bitmesinin bölge turizmi açısından önemli olduğunu söyleyen 
Başkan Durmaz yapımı devam eden ve büyük önem arz eden yolun Göreme ye gelecek turistler için büyük bir sıkıntı yaşattığını bu bağlamda gerek turistlerden gerekse turizm esnaflarımızdan çok sayıda şikayet aldıklarını ifade etti. 

Durmaz, O yüzden bölge turizmcileri olarak, bu yolun bir an önce tamamlanmasını arzuluyoruz. Bu yol bizim açımızdan Kapadokya açısından çok önemli. Yolun bitmesiyle de inşallah rahat bir nefes alacağız dedi.

"Uçhisar-Göreme arasına doğal taş döşenmesi gerekirdi."

Öte yandan Uçhisarlı turizmcilerle yaptığımız görüşmelerimizde de yeni bir tartışmaya sebebiyet verebilecek çok önemli bir konu gündeme taşındı. Uçhisar-Göreme arasının doğal taşla döşenmesi gerekirdi düşüncesinde olan vatandaşlarımız keşke daha önce bu konuda bir istişare edilseydi yada  trilyonlar harcanarak yapılan asfaltın yarın şiddetli kış şartlarında buzlanmadan kaynaklı tuzlanacağı bununda bu yolu çürüteceğini yazık olacağını belirttiler.

Hala hazırda Yapım çalışmaları süren Dik rampaları ve peş peşe sıralanan keskin virajları nedeniyle sürücülere zorlu bir yolculuk sunan bu yolun asfalt yerine daha doğal taşla kaplanması yada parke taşla döşenmesinin daha sağlıklı ve daha mantıklı olacağını söyleyen bölge turizmcileri sıcak asfaltın Uçhisar - Göreme yolu yerine Nevşehir-Avanos ve Nevşehir-Ürgüp arasında yapılmasının daha yaralı olacağını belirtiyorlar. Zira asfalt yapıldığında yol kaymak gibi olacak.Küçük bir dikkatsizlik yada bölgenin muhteşem ve büyülü atmosferine kapılacak bir turistin hayatına mal olabilecek kazalara sebebiyet verebilir endişesi taşıyoruz. Bir başka konuda kışın bu yolda kar ve soğuk havada muhtemelen buzlanma yaşanacağı için yola ilaç atılacağı bununda asfaltın ömrünü kısaltacağını belirtiyorlar.


FİB Haber Merkezi olarak kendileriyle görüştüğümüz Uçhisarlı vatandaşlarımız bir konuyu daha dile getirdiler. Nevşehir Uçhisar girişinde ki geçici yön levhalarının eksikliğindende şikayet eden vatandaşlarımız bölgeye gelen turistlerin adres bulmakta büyük zorluk çektiklerini ifade ederek bir an önce bu yön levhalarına eklemeler yapılarak yeniden düzenlenmesini istediler.


Vali Ceylan: "Uçhisar-Göreme Sıcak Asfalt Çalışması Yaza Bitecek Ama..."


 Nevşehir´in yol sorununu çözmek için çalıştıklarını kaydeden Nevşehir  Valisi Mehmet CEYLAN, ilk olarak turizm bölgelerindeki yolların sıcak afsalt yapılacağını söyledi.
 
 
Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Cihan da, toplamda 12 kilometrelik yol yapılacağını belirterek, maliyetin 15 milyon TL olacağını ifade etti. Cihan, “Nevşehir´in çıkışından Göreme´nin çıkışına kadar olan 8,5 km´lik yolun yapımına başlandı. Bu kısmın maliyeti 7,3 milyon TL.
 
Göreme´nin çıkışından Çavuşin´in çıkışına kadar olan kısmın da ihalesi yapıldı, 15 gün sonra netleşmiş olacak. Daha sonra da Avanos´un girişine kadar sıcak asfalt yapacağız toplam 12 kilometre. Bu yaz Çavuşin´e kadar olan kısım bitecek. Diğer tarafla ilgili kaynak aktarılırsa orası da bitirilecek” dedi.
 
Çalışmaları yerinde inceleyen  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Cihan çalışan personellere teşekkür etti.