Nevşehir Ürgüp yolu Esentepe mahallesi üzerinde başlatılan yol yapım çalışmalarını eleştiren turizmci vatandaşlarımız Turizmin can çekiştiği bir dönemde 19 Mayıs ve Cappodox Festivali öncesi başlatılan bu çalışmaların yersiz ve zamansız olduğu noktasında yetkilileri eleştirdiler.

Nevşehirli bir vatandaşımız yaptığı paylaşımında zamansız yürütülen yol yapım çalışmaları için bakın nasıl sitemde bulunuyor...


Biz bu şehrin içerisinde yaşayan paydaşlar olarak yol yapım çalışmalarını önemsiyor ve bu çalışmanın şehrimiz adına önemini de bunun için yapım çalışmaları bitene kadar sabredilmesi gerektiğinide biliyoruz. Her güzellik elbette bir bedel ister. Bizi neolur iyi anlayın, burasında değiliz. Ama böylesine plansız proğramsız istişaresiz bir şekilde yürütülen çalışmalar turizm merkezi Kapadokya girişinde buraya gelen misafirlerimiz için büyük mağduriyet yaşatıyor. Artık bu oldu tamamda Allah aşkınıza bundan sonrası çalışmalar için bari bir bizlerinde görüşlerini alın. Duyduğumuz kadarı ile Karayolları bu çalışmayı yürütüyormuş . Bizlerin görüşleri alınmıyor bari yerel yönetimler, bürokratlar siyasiler bari bir görüş bildiripte bu konuda hiç uyaran olmuyor mu. Yazık ki çok yazık diyerek tepkilerini ifade ediyorlar.

Diğer bir vatandaşımızda tepkisini şöyle dile getiriyor.

Sayın Yetkililer,
Turizmde yaşadığımız sorunların üst düzeyde olduğu bir dönemde, Nevşehir - Uçhisar Karayolunda trafik çalışmasına başlamak için 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı ve bölgemiz turizmi açısından en önemli etkinlik olan Cappodox Festivali öncesini tercih etmenizin bir izahı var mıdır? 5 gün sonra başlanmış olsa yoğunluktan dolayı yaşanacak problemlerin önüne geçilmiş olmaz mıydı? Ayrıca, yolların kapatılmış olmasına rağmen herhangi bir çalışma da şu anda yapılmıyor! Turizmcilere bu şekilde mi yardımcı olmayı planlıyorsunuz!!

Karayolları ekibinin yürüttüğü çalışmaların ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş duruma el koyarak yol yapım çalışmalarının 19 mayıs ve Cappodox Festivali sonrasına yapılması talimatı verdi. Duyarlılığı ve hassasiyetleri için Değerli Valimiz Sayın İlhami aktaş'a teşekkür ediyoruz.