Türk Eğitim-Sen hem İstanbul'da hem de Nevşehir'de düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne üyeleriyle birlikte katılım sağladı.
İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Türk Eğitim-Sen üyeleri katılım sağlarken, Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ve Nevşehir Şubesi üyeleri de Nevşehir'de düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılım sağladı. 
Miting öncesi Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'ne üye bütün eğitimcilere mitinge katılım sağlamaları için hem mesaj çeken hem de sosyal medya hesapları aracılığıyla davet gönderen Şube Başkanı Mustafa Uğur,  mitinge ilişkin değerlendirmesinde ise; “Bugün bizler Nevşehir'de, genel merkezimiz ise İstanbul'da üyelerimiz ve halkımızla birlikte demokrasimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıktık. Yıllardır tüm alan eylem ve etkinliklerimizde, tüm basın açıklamalarımızda dile getirdiğimiz konuyu bir kez daha yineleyerek söylüyoruz biz artık ülkemizde ve kamu kurumlarında huzurun sağlanmasını, ayrımcılığın tam anlamıyla yok edilmesini istiyoruz. Kucaklaşmanın, birlik ve beraberliğin tam zamanıdır. Başka Türkiye yok. Biz hep birlikte Türk Milletiyiz! Birlik olursak her türlü zorluğun üstesinden geliriz” şeklinde konuştu.