Türk Eğitim Sen Ailesi Vadi Yürüyüşü Yaptı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi tarafından organizasyonu yapılan vadi yürüyüşü gerçekleştirildi.

Türk Eğitim Sen tarafından Geleneksel hale getirilen “Bir Bahar Günü Vadide Birlikte Yürümek” temalı yürüyüş hafta sonu Pazar günü yaklaşık 200 eğitimcinin katılımı ile Göreme’de bulunan Kılıçlar Vadisinde gerçekleştirildi.

Pazar sabahı Saat 09.00’da Tes. Nevşehir şubesi önünde toplanan eğitimciler, minibüslerle Göreme’de bulunan Kılıçlar vadisi girişine taşındı. Meyve suyu, ton balığı, barbunya, ekmek ve su’dan oluşan kumanyalar tek tek poşetlenerek katılımcılara dağıtıldı. Türkiye Kamu/Eğitim-Sen şapkası da hediye edilen katılımcılar yaklaşık 4000 metre uzunluğundaki vadi yürüyüşüne başladılar. Eğitimciler papatya çiçeklerinin görsel manzarası ve kokusuyla başladıkları yürüyüşte kimi zaman dar kanyonlarda zorlu bir yürüyüş, kimi zaman güvercinlerin kanat çırpışlarına tanık olarak, doğayla iç içe 5 saatlik bir yürüyüş gerçekleştirerek hem doğayla iç içe bir gün gerçekleştirdiler hem de tarihe tanıklık ettiler. Vadi içerisinde bulunan mağara, kilise ve sarnıçları da inceleme fırsatı bulan eğitimciler günün sonunda yorgunluğun yanında keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşadılar.

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubesi başkanı Tayfur URGENÇ vadi yürüyüşüne başlarken yaptığı konuşmada; amacımız yıl boyunca okullarda eğitimin tüm yükünü ve sorumluluğunu üzerinde hisseden arkadaşlarımızın doğada hem stres atmalarını sağlamak, hem de birbirimizi tanımak maksadıyla bir gün geçirmek, sendika olarak üyelerimizle bir araya gelmek, sosyal ve kültürel etkinliklerin içerisinde bulanabilmektir.  Geçen haftalar içerisinde üyelerimizin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi yönündeki çalışmalarımızın yanında “Kutlu Doğum Haftası, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı, Bayan üyelerimizin sabah kahvaltısı, Asılsız Ermeni iddiaları, Kaymakam Kemal Bey hatırlamak vb.” sosyal ve toplumsal duyarlılık gerektiren projeleri  gerçekleştirdik.  Bu hafta da vadi yürüyüşünü hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bugün üyelerimizle birlikte vadideyiz. Yarın okullarda öğretmenler odasında, hizmetli/memur odalarında olacağız. 1 ay içerisinde 100 kurumumuza ziyaret gerçekleştirdik, ziyaretlerimiz ve çalışmalarımız sürecektir. Türk Eğitim Sen;  üyelerinden aldığı güç ile çalışmalarına devam edecek, masa başı ve protokol sendikacılığı yapmayacaktır.  Dedi.

Ayrıca; Vadi yürüyüşüne yoğun çalışma temposu içerisinde bulunmasına rağmen, eşlik eden milletvekili adayımız Mustafa UĞUR Bey’e, Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl temsilcisi Turgay ÇETİN Bey’e, bize vadi yürüyüşünde eşlik eden eğitimci ve doğa araştırmacısı İsmail DEMİREL hocamıza, TES. Nevşehir İl ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize,  vadi yürüyüşümüze katılan tüm üyelerimize ayrıca teşekkür ederiz. Sizler varsanız bizler daha güçlüyüz. diyerek vadi yürüyüşünü başlattı.