NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığının açıklamalarında İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’in hafta sonundaki sendika ziyareti ile tarafını belli ettiğine dikkat çekiliyor.

Açıklamada; “Nevşehir eğitimcisi başta çıkan kanunlar, özlük haklarında geri gidişler, Norm fazlası öğretmen atamaları, imkansızlık içerisinde eğitim yapan okulların durumu gibi pek çok sorunla uğraşırken, son aylarda da kendilerine takınılan tavır ile de oldukça sıkıntılı.

Göreve başladığı günden bu tarafa eğitimcilerin, İdarecilerin gündeminden hiç düşmeyen kendince takındığı üslup ile hala tartışılan ve en çok konuşulan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek görünen o ki ziyaretlere başlamış. Göreve geldiği günden bu tarafa sendikamızın eğitimciler adına yönelttiği hiçbir soruya açıklık getiremeyen, istatistik veriler ile çalışmalarına ağırlık veren, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü şu ana kadar da kamuoyunu eğitim adına da bilgilendirmiş değil. Eğitimcilerin başta İlçe eğitim çalışanları ile yaptığı toplantılarla ve ortaya koyduğu üslup ile Şimşek’i anarken, bir taraftan da iddialara göre bilinen sendikanın sağda solda konuştuğu sözler ile de eğitimcilerin zihinleri karışık durumdadır. Tarafımıza aktarılan iddialara göre, “Bilinen sendika Nevşehir İlini Müdür tanımıyor, konuları tabi ki bize soracak bize göre hareket edecek, Yönetici atamalarını beraber yapacağız şeklinde İl Milli Eğitim müdürlüğü üzerinde tasarrufu olduğu durumu da ayyuka çıkmış durumda.”. Yerel basına servis edilen habere ve içeriği bir tarafa, eğitimciler arasında konuşulan iddialar doğru ise Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü tarafını ilan etmiş durumda. Yıllardır Nevşehir eğitimi ve eğitimcileri ile ilgili hafızalarda tek bir eseri olmayan sendika hakkında oldukça olumlu sözler söylenmesi ise eğitim adına oldukça düşündürücüdür. Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi, eğitimcilerinin yüklediği görev ve taşıdığı sorumluk ile çalışmalarına devam ederken, tüm gelişmeleri de yakından takip etmektedir” denildi.