Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Türk Polis Teşkilatının gelişen ve büyüyen Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenlik algısını doğru karşılayabilmek amacıyla kendini modern bilimin ve teknolojinin desteği ile sürekli geliştirdiğini söyledi.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. Yıldönümü Nevşehir’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bu kapsamda ilk tören Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Nevşehir Barosu Başkanı Fahri Korucu, belediye başkanları, daire amirleri, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü amir ve personellerinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu tören,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Törende daha sonra Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Atatürk Anıtına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Burada düzenlenen törende konuşan Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Türk Polis Teşkilatının kuruluşundan bugüne kadar gelişen ve büyüyen Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenlik algısını doğru karşılayabilmek amacıyla kendini, modern bilimin ve teknolojinin desteğiyle sürekli geliştirdiğini,  çağdaş,  modern ve örnek bir güvenlik teşkilatı olmak için durmaksızın çaba harcadığını dile getirdi.

Yüksel, teşkilatın bu yapıya kavuşurken eğitime de büyük bir önem verdiğini dile getirerek “Türk Polis Teşkilatı bugüne kadar yurtiçi ve yurt dışı yüksek eğitim kurumlarında yüzlerce ve binlerce personeline eğitim imkanı sağlamıştır. Bugün emniyet teşkilatımız içinde doktoralı personel sayısı 800 ‘lere ulaşmıştır.  Bu şekilde eğitime büyük bir önem verilirken, aynı zamanda Türk Polis Teşkilatımızda büyük ölçekli bir  eğitim kurumu kimliği kazandırılmıştır. Bugün için teşkilatımızın amir kademesinin ana kaynağı olan Polis Akademisinde 10 dan fazla ülkenin yüzlerce öğrencisi kendi ülkelerinin polis teşkilatlarında yönetici olmak için eğitim görmüşler ve halende bu eğitimlerini yoğun şekilde devam ettirmektedirler. ”dedi.

Yüksel konuşmasının son bölümünde Nevşehir Emniyeti’nin çalışmalarına değindi. Yüksel; “Nevşehir Emniyeti olarak da devamlı değişen ve gelişen suçlar ve suç örgütleriyle mücadelede kendimizi yenileyen, iletişim ve bilişim konularında  kendimizi sürekli geliştiren bir yapı içerisindeyiz. Halkımızın teşkilatımıza olan güveni ve desteği sonucu olarak da şehrimiz huzur ve asayişin sağlandığı bir il konumuna gelmiştir. Huzur ve asayişin sağlanmasında tüm emniyet personelimizin olduğu kadar değerli Nevşehirli hemşehrilerimizin de desteği çok önemli bir unsurdur.” diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. Yılı kutlama etkinliklerine  daha sonra, Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel’in tebrikleri makamında kabulü ile devam edildi..