Aile hekimlerinin iş bırakma eylemi ile ilgili olarak Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin basın açıklaması yaptı. Çetin yapmış olduğu açıklamada;
 
“Bugün 20 Bin Aile Hekimi, 20 Bin aile sağlığı çalışanı olmak üzere 40 bin çalışan aile hekimliği sisteminde açıkça mağdur edilmektedirler.
 
200’e yakın görev ve sorumluluğu yetmezmiş gibi bir de nöbete zorlanmaktadırlar. Bu hafta yayınlanan genelge ile Cumartesi de çalışacaksanız denilmiştir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Sayın Bakan Pazar da çalışacaklar diyerek aba altından sopa göstermektedir.

 
Sağlık Bakanlığı personel sayısı ve iş yükü konusunda başı sıkıştığında, hemen aile hekimlerini ve aile sağlığı çalışanlarını aklına getiriyor.
 
Sağlıkta dönüşüm ile mahvettiği sağlık sisteminin faturasını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına kesmeye çalışıyor.
 
Acillerde nöbet tutacak hekim ve sağlık personeli sayılarında sıkıntı çıkıyor, bakanlığın ilk aklına gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları. Oysa 4000'e yakın hekim, hekimlik görevleri ile uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan idari görevlerde istihdam ediliyor. Onlara nöbeti aklına bile getirmiyor.
 
Peygamber Efendimiz Bir Hadisi Şeriflerinde buyuruyorlar ki Bir saat adaletle hükmetmek, bir sene ibadet etmekten daha hayırlıdır.
 
Şimdi bakıyoruz ki bir saniye bile adaletli davranılmıyor. Adaletin terazisinin şaştığı, hakkın ve hukukun yerlere çalındığı, kul hakkına ise riayet edilmediği bir dönemi yaşıyoruz.
 
Sözleşme imzalanırken sadece kendi işinizi yapacaksınız, nöbetler olmayacak denilen aile hekimliği sistemi bugün her yerinden delik deşik edilmiş vaziyette duruyor.
 
İşte bugün bu haksızlıklara ve adaletsizliklere dur demek adına iş bırakan aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışanlarının yanındayız.
 
Türk Sağlık-Sen olarak bizde iş bırakma kararı alarak onların bu mücadelelerinde destekçileriyiz. Hakkını savunan ve iş bırakarak duruş gösteren tüm aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugünkü iş bırakmadan herkes kendine düşeni almalıdır. Aile hekimliği ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına kulak verilmeli, talepleri yerine getirilmelidir. Burada 3 hatırlatma yapmak istiyoruz. Bunun birincisi idarecilerdir ki iş bırakma sendikal bir haktır. Bizim Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda alınmış kararımız vardır. Soruşturma açmaya yeltenenler suç işleyeceklerdir. Böyle bir girişimde bulunmamalıdırlar. İkincisi burada bir hak ve hukuk mücadelesi varken yetkili malum sen’in niçin olmadığını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları iyi sorgulamalıdır. Kendilerine yapılanlara ses çıkarmayan, Hakları için alanlara çıkmayanlardan hesap sormalıdırlar. Varsa üyeliklerini gözden geçirmelidirler. Üçüncü hatırlatmada Sağlık Bakanlığı’nadır. Aile hekimliği sistemini mahvettiniz. İçinden çıkılmaz bir hale doğru sürüklüyorsunuz. Çalışanlara zulme son verin ve sistemi çalışanlar için zalimlik aracı olmaktan çıkarın.
 
Hepinize Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.