Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) organize ettiği 1'inci Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri İkili Görüşme Organizasyonu-Gıda Zirvesi, İzmir'in Çeşme İlçesi'nde tamamlandı.. 

Toplantıya 13 ülkenin büyükelçisi, 7 ülkenin büyükelçi yardımcısı, 11 ülkeden de ticaret odası başkanı katıldı. Yaklaşık 600 Arap iş adamının katıldığı zirvede 67 Türk firmasının stantlarının bulunduğu bir fuar da düzenlendi.

zirveye, Tunus Ekonomi Ticaret ve Sanayi Bakanı Abdulvahap Moatar, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Genel Başkanvekili Sedat Kutlu, Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar, Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait,Nevşehir Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz,Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş,Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Baaşkanı Aydın Karayılan,NTSO Yönetim Kurulu ve Nevşehir Ticaret Borsasından 30 kişilik heyet, Arap ülkelerinden büyükelçiler, Arap ülkeleri ziraat ve ticaret odası başkanları ile Fas, Tunus, Cezayir, Umman, Filistin, Kuveyt, Suudi Arabistan ında içinde bulunduğu 22 Arap ülkesinden gelen 500 Arap iş adamı ile Türk iş adamları katıldı.

Gıda Zirvesi sonrası Nevşehir'e dönüşünde FİB Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Salaş; Zirvede Nevşehirimizin meşhur Kabak Çekirdeği,Hububat,Baklagilleri,Unu ile Nevşehir in ürünleri ve Kapadokya Bölgesi en güzel şekilde tanıtıldığı Türk Arap Gıda Zirvesinin son gününde de Arap İş Adamlarıyla birlikte ürünlerin ihracaatı konusunda masaya oturuldu. Burada açıkcası amacımız bir bütün olarak ilimizi ve Borsamızı en güzel şekilde tanıtmaktı dedi.Salaş,Zirve Gerek tanıtım anlamında gerekse Borsamız birlik beraberlik ve kaynaşma adına oldukça verimli geçti dedi.

NTB Meclis Başkanı Aydın Karayılan da açıklamasında bu tür Fuarların gerek ilimiz bütünü gerekse ürünlerimizin tanıtımı açısından da oldukça önemliydi.Borsamız büyük bir görev ifa etmiştir.Burada İlimizi ve Tüm Borsamızı en güzel şekilde temsil ettiğimize inanıyorum.Türk-Arap dostluğu ve Ticareti adına ilerleyen günlerde bu konuda önemli mesafeler alınacağını umut ettiğini belirtti.