Perşembe günü (Yarın) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak olan 16 STK'dan oluşan Türkiye Anayasa Platformu, “Biz Kimiz” deklarasyonu yayımladı.

Memur-Sen, Anadolu Platformu, ASKON, Birlik Vakfı, Cihannüma Derneği, Ensar Vakfı, Hak-İş, HUDER, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, İnsan ve Medeniyet Hareketi, MÜSİAD, ÖNDER, TGTV, TÜMSİAD ve TÜRGEV tarafından oluşturulan, kısa sürede 250 STK’nın desteğini alan “Türkiye Anayasa Platformu” yeni bir deklarasyon yayımladı. “Biz Kimiz” başlığıyla yayımlanan deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

Biz, 78 milyon Türkiye sevdalısıyız.

Biz, insan onurunu, insan haklarını önceleyen, insanı değerli kabul eden erdem yolcularıyız.

Biz, kadim medeniyet değerlerimizin bu çağdaki temsilcileriyiz.

Biz, demokrasinin adalet, özgürlük ve eşitlik temelinde kurumsallaşabilecek bir sistem olduğunu düşünen vatandaşlarız.

Biz, birlikte yaşamak için birlikte üretmenin gerekliliğine inanan emek ve sermaye temsilcileriyiz.

Biz, tecrübelerini çözüme paydaş kılan aksaçlılarız, emeklileriz.

Biz, Kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin kadın kahramanları Kara Fatma’nın, Nene Hatun’un kararlılığının emanetçileriyiz.

Biz, “Hakkı’dır HAKK’a tapan milletimin istiklal” duruşunu bilimle, fikirle, idrak ve şuurla zenginleştirmiş gençleriz.

Biz, milletin ve devletin önündeki engelleri kaldırmak için sorumluluk almaktan kaçınmayan engellileriz.

Biz, geçmişin birikimini yüklenecek, günün gerçeklerini kavrayacak, yerli değerleri ve evrensel ilkeleri mecz ederek yakın ve uzak geleceği planlayacak çocuklarız.

Biz, 82 Anayasası’nın varlığına son verecek, darbe ihtimalini sona erdirecek, vesayeti bütün unsurlarıyla bitirecek Yeni Anayasa talep eden sivil toplum kuruluşlarıyız.

Biz, millet iradesini esas alan, insan onuruna dayanan, insan hak ve özgürlüklerini teminat altına alan Yeni Anayasa’nın yapım ve yazım sürecinde, milletin özne, devletin nesne olması gerektiğine inanan sivil aklın temsilcileriyiz.

Biz, herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, felsefi inanç, mezhep, siyasal görüş, sosyal köken, mülkiyet, doğuş veya herhangi başka bir ayrım gözetmeksizin bütün haklarının ve bütün özgürlüklerinin yeni anayasa ile koruma altına alınmasını ve bu haklarını en üst seviyede kullanabilmesini isteyen vatandaşlarız.

Biz, Türkiye’nin çocukları, gençleri, yaşlıları, çalışanları, işçileri, memurları, emeklileri, çiftçileri, esnafları, sanat ve bilim insanları, işverenleri, fikir üretenleri olarak; “Yeni Anayasa için Hep Birlikte” diyoruz.

Biz, Türkiye’yiz.

Biz, Türkiye Anayasa Platformuyuz.

YALÇIN: TOPLUMSAL SÖZLEŞMEMİZİ HEP BİRLİKTE OLUŞTURALIM

900 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın ise yaptığı açıklamada, “Kaynakları artırmak, çözümleri çoğaltmak, 'işte bu bizim anayasamız' diyebilmek için sorumluluk almalı ve yeni anayasa için artık gecikmemeliyiz. Devletin nesne, milletin özne olduğu bir yapım sürecini sivil akılla işleterek yaşayan, kendini unutturan, çözümü kolaylaştıran ve 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' temelli yönetim ahlakına dayanan bir anayasa yapmaya odaklanmalıyız. Böyle bir Anayasayı birlikte yapmak, toplumsal sözleşmemizi hep birlikte oluşturmak için herkesi platformumuza katılmaya ve katkı sunmaya bekliyoruz. Çağrımıza şuanda 250 STK'dan tam destek geldi. Hepsine de duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.