Türkiye Bangladeş Karma Ekonomi Komisyonu 4. dönem açılış toplantısı yapıldı.Bangledeş in Başkenti Dakka da düzenlenen “ Türkiye –Bangladeş Karma Ticari, Ekonomik ve Teknik İşbirliği Komitesi (KEK) IV. Dönem Toplantısına katılan Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider ile Bangladeş Savaş Gazileri Bakanı Tajul İslam’a Avanos işi Çini seramik ile Kapadokya’yı tanıtıcı broşür hediye ettiler.Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gizligider,Karma ekonomik komisyon çalışmamız imzaların atılmasıyla neticelendi Ülkemiz ve Bangladeş için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz dedi.Gizligider ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yarın yurda dünmesi bekleniyor

Çelik: "Hedef iki ülke ticaret hacmini 2015'e kadar 3 milyar dolara çıkarmak."

Çelik, hedefin 2015 yılına kadar iki ülke ticaret hacmini 3 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi.

İlk olarak Bangladeş Maliye Bakanı Abul Maal Muhith ile biraraya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin yansımalarının ekonomi alanında da görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çelik, "Sayın Başbakanımız 2010 yılı Kasım ayında Dakka’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında iki ülke başbakanı ticaret hacmimizi 2015 yılına kadar 3 milyar dolara çıkarma hedefini beyan etmiştir. Bu hedefe her iki ülkenin de ortak çabalarıyla ulaşmak mümkün olacaktır" dedi.

Çelik'ten Sağlık Reformu Övgüsü

Daha sonra Sağlık Bakanı Ruhal Haque ile biraraya gelen Çelik, Bangladeşli bakanı,Türkiye'deki sağlık reformları konusunda bilgilendirdi.

Bakan Faruk Çelik, “Tüm vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik şemsiyesi altındadırlar ve genel sağlık sigortası kapsamındadırlar. Her vatandaşımız bir şekilde sağlıktan yararlanma imkanına sahip. İmkanı olanlar prim ödeyerek imkanı az olanlar düşük pirim ödeyerek imkanı hiç olmayanlar ise bunların rakamları var kamu tarafından primleri karşılanarak sağlıktan yararlanmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Bangladeş Sağlık Bakanı ise Türkiye'deki sağlık sistemini incelediklerini ve ülkelerinde uygulanabilirliğini araştırdıklarını belirtti.