Türkiye Gençlik Vakfı olarak, Türkiye genelinde yurtlarımızda kalan öğrencilerimize yemek imkanı sağlıyoruz siz de kurban bağışlarınızla bu hizmete destekte bulunarak öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlayabilirsiniz.
Allah (c.c.) hayırlarınızı kabul eylesin.
TÜGVA Nevşehir İl Temsilciliği

Kurban, garip olana yakın olmaktır.

Kurban, Allah’a teslimiyetin, sadakatin ve kulluğa zirvenin en güzel örneğidir. Hz. İbrahim’e rüyasında oğlu İsmail’i Allah için kurban ettiği gösterilince, Hz. İbrahim durumu oğluna bildirdi. Hz. İsmail de ‘’Babacığım! Sana ne emredildiyse yap. İnşallah beni sabredenlerden bulacaksın.” dedi. Onlar Allah’ın bu emrine boyun eğerek teslim oldular. Hz. İbrahim Hakk’a güvenini yatırdı taşa Mina’da, Hz. İsmail ise teslimiyetini. Ama bıçak, Kudret-i İlahiyyeden bir mani sebebiyle hiç kesmedi. Ve Allah şöyle buyurdu: ‘’Muhakkak ki bu, açık bir imtihandı. Ve ona büyük bir koçu çocuğun yerine fidye verdik.’’ (Sâffat-99-107) ’’Elbette onların etleri ve kanları Allah’a ulaşmayacaktır. Ancak O’na sizin takvanız erecektir.’’ demişti Kur’an. (Hacc 37) İşte kurban, kulun Hakk’a teslimiyeti, adanmışlığı ve kurbiyetiydi.
Kurban, teslimiyet ve adanışın yüceliğinin kutsandığı bir şölen, bir bayramdır. Tüm putları yıkarak bedende ruhu idrak etmenin bayramıdır. Aciz olana, yolda kalana, gurbette olana, kapına gelene, fakr ve zaruret içinde olana, kimsesiz kalana, mazlum olana gönülden bağlanmanın bayramıdır. Kurbanın kutlu mesajıyla gönül yurdumuza ve hanelerimize neşe, barış ve huzura davetin tam merkezindeyiz.
Bu güzel davete TÜGVA yurtlarına kurbanlarınızı bağışlayarak icabet edebilirsiniz. Kurban bağışlarınız ile yurtlarımızda kalan öğrencilerimize sunduğumuz yemek imkânına destek olarak eğitim hayatlarına katkı sağlayabilirsiniz.

 
KURBAN_KESIM_YONTEMLERI
 
 

 
Online bağış için tıklayınız.
Vacip olarak bağışlanan kurbanların vekalet sahibi bilgilerini not bölümünde belirtmeniz gerekmektedir.
Banka Bilgilerimiz:
IBAN: TR58 0020 3000 0269 6175 0001 68
Albaraka / Fatih Şubesi