Avanos’ta Güray Müzede, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı tarafından “Avanos’ta Bir Güneş Doğuyor” adlı sergi düzenlendi.
Suça sürüklenen çocuklara adalet sistemi içerisindeki tüm aşamalarda destek olmak amacıyla başlatılan projeye 48 sanatçı, yağlı boya, resim, heykel ve fotoğraf eserleri ile katkı sağladı.
Sergimizin amacı suça sürüklenen çocukların ve yasalara ihtilaf halindeki çocukların mevcut yasalar ve adalet sistemi içerisindeki bütün aşamalarda onlara destek sağlayarak topluma kazandırılması adına çalışmalar yürüten Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı tarafından Avanos’ta ilk kez düzenleniyor.  Vakıf sürdürmekte oldukları ve gelecekte hayata geçirecekleri yeni projelere altyapı oluşturmak amacıyla bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdikleri sergiye sanatçılardan büyük destek geldi.
Güray Müzedeki sergiye 48 ressam ve heykeltıraş sanatçısı canlı performanslarını sergileyerek eserleri ile de projeye katkı sağladı.
Serginin açıldığı özel müzenin işletmecisi Güray Tüysüz ise, “Yardım amaçlı düzenlenen sosyal projeye destek vermekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Tüysüz, serginin 20 Ağustos tarihine kadar ziyarete açık tutulacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca Güray Tüysüz, 5 bin yıllık geçmişinde varlığı sanatla şekil bulmuş Avanos gibi bir yerde güzel sanatlar fakültesi ile birlikte resim ve heykel bölümlerinin açılması çok anlamlı bir çalışma olur.” diye konuştu.
Sergiye eserleri ile destek sunan sanatçılara katılım belgeleri Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce tarafından takdim edildi.