Alkol en az ve en çok hangi şehirlerimizde kullanılıyor? Peki alkolün yasak olduğu şehirlerimiz hangileri? 
Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bir konferans düzenledi. Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Küçük Şeyler' adlı ve 'Az data bol fikir' konulu konferansa ilgi çok fazla olunca katılımcıların çoğu sahneye bile oturmak zorunda kaldı. Konferansta Prof. Dr. Üstün Dökmen, toplumda doğru bilinen bazı yanlışları dile getirdi. Dökmen'e göre en çok alkol tüketiminin olduğu şehir Konya değil. Bunun sebebini de Prof. Dr. Dökmen şöyle açıklıyor:

EN ÇOK İÇKİ KONYA'DA TÜKETİLMİYOR...

"İnsanlar Mevlana'yı neden sever? Gel, ne olursan ol yine gel' dediği için değil mi? Ama Mevlana'nın Mesnevisi'nde böyle bir şey yok. Herkes Türkiye'de en fazla içkinin Konya'da tüketildiğini bilir. Oysa, işin doğrusu, Ankara'da üretilen içkinin Konya'da depolanıp bölgelere sevk edildiğini bilmeyenlerin, kamyon kamyon içkiyi görüp, bunların hepsinin Konya'da tüketildiğini sanarak bunu dillendirmesinden kaynaklanan doğru bilinen bir yanlış bu. "

Prof.Dr. Üstün Dökmen'in bu hatırlatıcı bilgilerinden sonra biz de Türkiye'de en çok ve en az içki tüketilen şehirlerini araştırdık. Buna göre;

ALKOLÜN EN ÇOK TÜKETİLDİĞİ İLLER

Edirne, Muğla, Tekirdağ, Tunceli, Antalya, Aydın ve İzmir...

ALKOLÜN EN AZ TÜKETİLDİĞİ İLLER

Bayburt, Bitlis, Ağrı, Batman, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari, Şanlıurfa ve Muş...

ALKOLÜN YASAKLANDIĞI 9 İL

Isparta, Afyonkarahisar, Kayseri, Şanlıurfa, Konya, Erzurum, Rize, Trabzon, Balıkesir ve Bilecik...