Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye’nin en büyük İmam Hatipliler Kompleksinin Nevşehir’de yapılacağını açıkladı.

 

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, düzenlenen Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcılarından Necmeddin Nursaçan’ın verdiği “Camilerin ve Din görevlilerinin toplum hayatındaki yeri ve önemi” konulu konferanstan önce konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, din eğitiminin daha etkin ve modern merkezlerde sürdürülmesine imkan sağlamak amacıyla kız ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere Orta okul bölümleriyle birlikte 5 bin civarında öğrencinin eğitim göreceği İmam Hatipliler Külliyesi oluşturacaklarını belirtti. Halen proje çalışmaları sürdürülen Nevşehir İmam Hatipliler Külliyesi içerisinde yer alan eğitim birimlerinin her türlü modern ve çağdaş araç ve gereçlerle de donatılmasının amaçlandığını ifade eden Ünver, ayrıca külliye içerisinde maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemeyecek durumda olan öğrencilerin de hiçbir ücret alınmaksızın yararlanabilecekleri bir de pansiyon oluşturulacağını kaydetti.

 

Böyle bir kompleks için Nevşehir Belediyesi olarak kent merkezinde 65 bin metrekarelik bir alanın  Belediye Meclisi kararı ile İl Müftülüğüne verildiğini aktaran Ünver, komplek içerisinde 3 bin kişilik Nevşehir’in en büyük Selatin Camiinin de inşa edileceğini vurgulayarak, çevresi ile birlikte aynı anda 10 bin kişinin ibadet edebileceği bir mekan oluşturulacağını söyledi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, müftülük hizmetlerinin halka fiziki alt yapısı daha etkin hale getirilmiş birimlerde verilmesi için aynı kompleks içerisinde Müftülük Sitesinin de yapılacağını belirtti.

 

Bu çalışmalar için hayırsever vatandaşlara ve özellikle kadınlara büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Ünver, “Bu Kompleksin yapımına sadece elimizi değil, yüreklerimizi ve kafamızı da sokacağız.Belediye Başkanlığı dönemimde önümüze koyduğumuz en büyük hedeflerden birisi olacak bu kompleks.Halen projelendirme çalışmaları devam ediyor.Allah’ın izni ve hayırsever vatandaşlarımızın da yakın ilgi ve desteği ile bu kompleksi 2 yıllık bir süre içerisinde de hizmete geçirmeyi amaçlıyoruz.Bu kompleksi de bir vakıf haline getirip,nasıl ki Damat İbrahimpaşa Külliyesi yüzyıllarca işler halde kalmış,işte İmam Hatipliler Külliyesi de gelecek kuşaklara aynı duyarlılık içerisinde aktarılacaktır.Buna yürekten inanıyoruz.”dedi.

 

Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmeddin Nursaçan’ın “Camilerin ve Din görevlilerinin toplum hayatındaki yeri ve önemi” konusunda verdiği konferansın hemen ardından, İl Müftüsü Yakup Öztürk Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e, yaptığı hizmetlerden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

 

Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç , AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar ,  din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.