Bayırbucak Türkmenleri’ne destek için gittiği Türkmendağı’nda şehit olan Nevşehirli Ferhat Tüle’nin ağabeyi Erol Tüle, “Ben mutluyum, kardeşim iyi bir yolda şehit oldu. Allah insanlara birlik ve dirlik versin. İnsanlar birbirini vurmasın” dedi.

Bayırbucak Türkmenleri’ne destek için gittiği Türkmendağı’nda şehit olan Ferhat Tüle’nin Nevşehirli ağabeyi Erol Tüle, “Ben mutluyum, kardeşim iyi bir yolda şehit oldu. Allah insanlara birlik ve dirlik versin. İnsanlar birbirini vurmasın” dedi.

Yaklaşık 2 ay önce Türkmendağı’na giderek Türkmen Dağı 2. Sahil Tümeni’ne katılan İstanbul Esenyurt’ta yaşayan Nevşehir'in Ürgüp ilçesinden ülkücü Ferhat Tüle (32) burada şehit olmuştu. Esed güçlerine karşı çok sayıda çatışmaya giren ve keskin bir nişancı tarafından vurulduğu belirtilen Tüle’nin Esenyurt’ta yaşayan ailesi acı haberi aldı. Aile taziyeleri kabul ederken ağabey Erol Türel kardeşi ile en son bir hafta önce konuştuğunu belirtti.

“BEN MUTLUYUM, KARDEŞİM İYİ BİR YOLDA ŞEHİT OLDU”

Şehit Ferhat Türel’in kendileri tarafından yapılan geri gel çağrılarına ‘Buraya kardeşlerimize yardıma geldik. Onlar için geldik’ dediğini aktaran ağabey Erol Türel, “Yeğenim volkan onu almaya gitmişti. Yeğenimden şehit düştüğünü haber aldık. En son bir hafta önce kendisi ile görüştüm, iyiyim demişti. Ben mutluyum, kardeşim iyi bir yolda şehit oldu. Allah ona şehitlik nasip etti. Allah birlik ve dirlik versin. İnsanlar bir birlerini vurmasın” diye konuştu.

“ŞEHİT OLMADAN DÖNMEYECEĞİM DEMİŞTİ”

Kısa bir süre önce Türkmen dağından gelen ve orada şehit Ferhat Tüle ile görüşen MHP Esenyurt İlçe Teşkilatı Başkanı Serhat Temel ise, “İnanmış bir Müslüman, inanmış bir ülkücüydü. Türkmen kardeşlerimizin gördüğü zulme engel olmak için elinden geleni yapacağını inanmıştı. Bu uğurda şehadet şerbeti içti. Oraya geldiğinde ne kadar kalacaksın dediğimde ‘şehit olmadan dönmeyeceğim’ demişti. Şehadeti inşallah bir şeylerin öncüsü olur. Oradaki Türkmen kardeşlerimizin mücadelesine destek artar. İnşallah Türkmen dağı özgürlüğüne kavuşur” diye konuştu.
Şehit Tüle’nin mahalleden tanıdığı Ayhan Gündüz de, “Çok duyarlı bir kardeşimizdi. Vatan ve milli konularda iyi bir ülküdaşımızdı. Çok üzülüyordu. Giderken de bana, ‘ben gidiyorum kardeşimize yardıma, şehit olmam için dua eder misin’ dedi. 1 buçuk ay sonra şehadat haberini aldık” ifadelerini kullanarak şehit Tüle hakkındaki duygularını dile getirdi.

Kaynak:Turkhaber24