NEVŞEHİR(MHA) İHH Nevşehir Temsilciliği tarafından il merkezinde açılan çadır’da hem Vatandaşların çeşitli yardımları toplanırken, hem de Suriye’de yaşanan dramın anlatıldığı fotoğraf sergisi de gezilebiliyor.

İHH Nevşehir Temsilciliği Basın Sorumlusu Gazeteci Behçet Alkan, 07 Aralık 2014 tarihine kadar Gülbahçe önünde açılan Çadır’da vatandaşların Suriye’deki Türkmen ailelere ulaştırılmak üzere yardımlarını toplayacaklarını söyledi.

Aralık ayının ikinci haftasında toplanan yardımların gerekli tasniflerinin yapılmasının ardından Suriye’deki Türkmen ailelere ulaştırılmasının planlandığını söyleyen Alkan, “Halkımızın Suriye’deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere bağışlayacağı soba, halı, battaniye, kuru gıda ve çocuk gibi ürünleri topluyoruz burada. 07 Aralık 2014 tarihine kadar Çadırımız Gülbahçe önünde açık bulunacak. Buraya yardımlarını ulaştıran vatandaşlarımız aynı zamanda Suriye’deki savaşı anlatan fotoğraflarımızı da görmüş olacaklar. Şu an itibariyle Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Daha öncede olduğu gibi halkımızın bu drama kayıtsız kalmayacağını biliyoruz. 3 hafta boyunca burada toplayacağımız yardım malzemelerini Aralık ayının ikinci haftası gibi Suriye’deki Türkmen Vatandaşlarımıza ulaştırmayı planlıyoruz” diye konuştu.