Dün gece Türksat 4A haberleşme uydusuna geçiş yapılmasının ardından televizyon yayınlarının frekanslarını ayarlayamayanlar tamircilerde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Uydu tamircileri, cihaza yeni yayın frekansı yüklemek için ortalama 10 liraya alıyor.

Türksat 2A haberleşme uydusu 2016'nın başında ömrünü tamamlayacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar gece saatlerinde Türksat 4A'ya aktarıldı.

Aktarım nedeniyle televizyon kanallarının frekansları da değişirken, Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik algıladı.

Değişikliği algılamayan uydu cihazlarına sahip kişiler, televizyonlarını açtıklarında "sinyal yok" yazısıyla karşılaşıp, güncelleme yapamayınca uydu tamircilerine başvurdu.

"Cihazlar farklı özellikte olduğu için vatandaşlar ayarlamakta zorlanıyor"

Ürgüp’te uydu tamircisi Orhan Ay, değişiklik nedeniyle sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kişinin uydu alıcısı cihazlarıyla dükkanına geldiğini anlatarak, Eski ve Yeni cihazların farklı özellikte olduğu için vatandaşlarımız ayar yapma konusunda zorlanıyor. Bazı uydu alıcılarda yayınların tekrar silinip yüklenmesi,bazılarında da frekansların yeniden yüklemesi gerekiyor. Evde yapmak zor ancak yeni makinelerde otomatik aramayla yapılabilir" dedi.

Uydu tamircileri, cihaza yeni yayın frekansı yüklemek için ortalama 5-10 lira alıyor.

Haber:Şerif Taşar