Tutunduklarımız : İstanbul Sözleşmesi adlı proje Türk Kadınlar Birliği Genel Merkezi koordinatörlüğünde tüm şubeleri de içine alacak şekilde yürütülmekte.
Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı Hibe Programı kapsamında desteklenen proje 1 Şubat 2016 – 31 Şubat 2017 tarihleri arasında uygulanıyor.
Projenin genel hedefi, hak temelli kadın örgütlerinin, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne (İstanbul Sözleşmesi) dair gerekli bilgileri öğrenerek güçlenmelerini sağlamak ve kadına yönelik şiddetle mücadele için her aşamada lobi ve savunuculuk becerilerini artırmak. 2011’de İstanbul’da imzaya açılmış olan İstanbul Sözleşmesi 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kadına yönelik şiddetin ve öldürmelerin önünün alınmadığı ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ile ilgili temel ve hukuki güvence özelliği taşıyan en önemli uluslararası belgelerden biri.

Ayrımcılıkla mücadele için Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi’ni (CEDAW) de tutunacağımız en önemli belge sayan ve yıllardır CEDAW sekretaryasını sürdüren Türk Kadınlar Birliği olarak İstanbul Sözleşmesi’nin de bize sağladığı güvencenin bilinmesi, yaygınlaştırılması ve kullanılmasının sağlanması konusunda kendimizi sorumlu hissetmekteyiz.

Projenin özel hedefleri: Kadın örgütleri yanında hizmet sağlayıcıların, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin İstanbul Sözleşmesinin önemine dair farkındalıklarının artırılması, Kadın örgütleri ve kamu sektörü arasında işbirliği ağı kurulması, Devletin önleyici tedbirler, koruma ve destek sağlama konusundaki yasal sorumluluklarına dikkat çekmek, Seçilmiş kamu görevlilerinin ve kamu kurumlarının Sözleşmeden doğan yükümlülüklerini uygulamaları için sürekli bir kamuoyu baskısı yaratmak.
Tutunduklarımız İstanbul Sözleşmesi Nevşehir Saha Çalışması ile ilgili bir basın toplantısı düzenlenecek.