Bazı enerji projeleri için ihtiyaç duyulan taşınmazlar "acele" kamulaştırılacak. Bu kapsamda Nevşehir'in, Merkez ve Gülşehir ilçelerinde tesis edilecek Tuzköy Hidroelektrik Santrali Projesini, ulusal elektrik sistemine bağlayacak enerji nakil hattının yapımı amacıyla belirtilen taşınmazlar ile Çankırı'nın, Merkez ve Kızılırmak ilçelerinde tesis edilecek

 

Bakanlar Kurulu'nun, söz konusu kamulaştırmalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 

Buna göre, Şırnak'ın, Silopi ilçesinde tesis edilecek Silopi Termik Santrali, Antalya'nın, Manavgat ve Serik ilçelerinde tesis edilecek Zincirli Hidroelektrik Santrali, Giresun'un, Dereli ilçesinde tesis edilecek Angutlu Hidroelektrik Santralinin yapımı ile Sivas ve Erzincan il sınırları içerisinde tesis edilecek olan Çobanlı Hidroelektrik Santraline ait enerji nakil hattının yapımı amacıyla belirtilen taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.

 

Öte yandan, Nevşehir'in, Merkez ve Gülşehir ilçelerinde tesis edilecek Tuzköy Hidroelektrik Santrali Projesini, ulusal elektrik sistemine bağlayacak enerji nakil hattının yapımı amacıyla belirtilen taşınmazlar ile Çankırı'nın, Merkez ve Kızılırmak ilçelerinde tesis edilecek Tımarlı Hidroelektrik Santrali ve Çankırı TM-Bayan KÖK-Bayat KÖK-Çorum II TM Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla belirtilen taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Tedaş) adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

 

Ayrıca, 2012 Yılı Yatırım Programında 2010A010130 proje numarasıyla yer alan

 

"Silvan I. Merhale (GAP) Projesi" kapsamındaki Silvan Barajı İletim Kanalı 2. Kısım (Silvan Tüneli) İnşaatının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.