Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy kasabasında Hürriyet, Cumhuriyet Ve Yeni Mahallelerinde Nevşehir Valiliğinin Jeolojik Etüt Raporuna Göre Afetzede Kabul Edilerek Nakline Karar Verilen Hissedarı Veya Bu Konutta Oturan Evli Evlatlarından Afetzede Olan Ve Afetzede Listelerinde İsimleri Bulunanlara Yapılacak Yardımlar İçin Afetzedelerin Hak Sahipliği Ve Borçlandırma İşlemlerinin Müracaat Süresi doldu.

Afetzedelerden Konut Ve İşyeri Yardımı Almak İsteyenlerin Nevşehir Valiliği İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğünde Hizmet Veren Hak Sahipliği Ve Borçlandırma Komisyonuna Talep Ve Taahhütname Ve Ekleriyle Birlikte Müracaatları alındı. İlan Edilen Sürede Müracaat Etmeyenler Bu Yardımlardan Yararlanamayacaklar Ve Haklarından Feragat Etmiş Sayılacaklar,

Afetzedeler Hak Sahipliği Ve Borçlandırma İşlemlerinin Bizzat Kendileri Veya Kanuni Vekilleri Vasıtasıyla Yaptırabilecek. Evlerin Nakil İşlemlerinden Sonra Afete Maruz Bölgede Kalan Bütün Evlerin (İyi Ya Da Köyü Ayırt Edilmeksizin) Yıkım İşlemlerine Başlanılacak.

Haber:Ali Çamur