Uçhisar Belediyesi’nin katkıları ile Ark of Crafts tarafından bu yıl ilki organize edilen ‘Uçhisar Art &Crafts Show’, Uçhisar Kalesi'nde 14-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

‘Uçhisar Art & Crafts Show’ kapsamında, geleneksel sanatlarımızı günümüze taşıyan Türkiye'den seçkin sanatçıların, ustaların, genç tasarımcıların özenle seçilmiş koleksiyonları ile birlikte yörenin değerli sanatçılarının atölyeleri yer alacak. Anadolu’nun zengin tarih ve kültür çeşitliliğinden ortaya çıkan sanatlarımızı ve sanatçılarımızı tanıtmak ve yasatılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen organizasyonun her yıl büyüyerek devametmesi planlanıyor.

‘Uçhisar Art & Crafts Show’ da yörenin değerli sanatçılarının yapacağı atölyelere katılım ücretsiz olacak.

 

Atölyeler 

16 Mayıs Cumartesi Saat: 14:00-18:00
Sepet Yapımı - AHMET ÖZDOĞAN

77 yaşındaki usta, 40 yıldır Kavak Köyü'nde geleneksel yöntemlerle sepet yapıyor. Ahmet Usta ile sohbet ederken kendi sepetinizi yapmak çok keyifli olacak.


17 Mayıs Pazar Saat: 14:00-18:00
Hitit Figürleri - TURAN DURU

Sanatçı Hitit Medeniyeti'nin geometrik, modern figürlerini günümüze farklı seramik objeler üzerine yorumlayarak taşıyor. Evinizde kendi yaptığınız Hititfigürlü objenin yer alması güzel olmazmı ?

18 Mayıs Pazartesi Saat: 14:00-18:00
Ebru Atölyesi - NAİLE BOZKURT

Sanatçı ebru sanatını gelenekselle moderni harmanlayarak tekstil, ahşap, seramik gibi farklı objeler üzerine uyguluyor. Siz de içinizdeki sanatçıya merhaba deyin.


19 Mayıs Salı Saat: 14:00-18:00
RakuSeramik - TAYFUN KÜÇÜKCAN

İlkel tekniklerde ustalaşmış sanatçı, bize Raku tekniğinin sürprizlerini deneyimleme keyfi veriyor. Raku 400 yıl önce Japonya'da geliştirilmiş bir seramik tekniği ve kelime anlamıneşe, keyif, konfor.

 

Detaylı bilgi için:

Uçhisar Belediyesi

 

Ark of Crafts

Nilüfer Şener

[email protected]

0532 692 41 56